Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sulata pizzapohja pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita keskenään pasta-kastike ja tomaattipyree. Levitä pizzapohjalle.

Viipaloi mozzarella päälle. Viipaloi päälle puolet kesäkurpitsasta. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunankuoriraasteella. Kuori ja leikkaa punasipuli päälle renkaiksi. Levitä sen päälle pepperoniviipaleet. Viipaloi loput kesäkurpitsat ja lado päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja basilikan-lehtiä.

Paista uunin ylä- tai keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pizza on kypsä ja kullankeltainen.

Resepti

Annoksia:
2
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 30 minuuttia

Resepti

1
kpl
pakastettu italialainen pizzapohja
basilikapastakastiketta
tomaattipyrettä

Täyte

100
g
mozzarellaa
150
g
kesäkurpitsaa
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
raastettua sitruunankuorta
1
kpl
pieni punasipuli
50
g
kevytsalamia tai pepperonia

Päälle

emmentalraastetta
basilikanlehtiä

Voit tehdä kaikki smoothien kerrokset valmiiksi jääkaappiin jo edeltävänä iltana.

Vadelma-suklaasmoothie

4 annosta

Valmistusaika 20 min

Kookos-suklaakerros

2 dl kookosmaitoa

4 rkl chia-siemeniä

2 rkl kaakaojauhetta

1 rkl hunajaa

Banaani-suklaakerros

2 banaania

100 g tummaa suklaata

3 dl kauramaitoa

Vadelmakerros

200 g vadelmia

2 rkl hunajaa

  1. Valmista ensin kookos-suklaakerros. Sekoita kulhossa kookosmaito, chia-siemenet, kaakaojauhe ja hunaja. 
  2. Sulata vadelmat. Jos ne ovat ulkomaisia, keitä ne. Lisää hunaja.
  3. Kuori ja paloittele banaanit. Rouhi suklaa. Soseuta banaani, suklaa ja kauramaito tasaiseksi sauvasekoittimella.
  4. Kokoa smoothie kerroksittain ja tarjoa heti.

Suklaapullasta tulee kädenkäänteessä myös kakku, kun kokoat pullapallot voideltuun rengasvuokaan.

Monkey bread -suklaapullat

10 annosta

Valmistusaika 30 min + kohotus ja paisto 1 t 

75 g voita

2½ dl maitoa

25 g tuorehiivaa

1 muna

1 dl tummaa ruokosokeria

2 tl kardemummaa

½ tl suolaa

7 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

Suklaaseos

100 g tummaa suklaata

75 g voita

1 dl tummaa ruokosokeria

3 rkl kaakaojauhetta

Lisäksi 

muffinivuokia tai muffinipelti

  1.  Kuutioi voi ja jätä lämpenemään. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi isossa kattilassa. Murusta joukkoon hiiva ja sekoita. Riko kattilaan muna ja mittaa sokeri, suola sekä kardemumma joukkoon. Sekoita hyvin. Mittaa ensin 3 desiä jauhoja maidon joukkoon ja alusta ne hyvin. Lisää sitten loput jauhot koko ajan vaivaten. Lisää voi ja vaivaa se taikinan joukkoon. Peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Muotoile kahdeksi pötköksi ja leikkaa paloiksi. Pyörittele palat palloiksi. 
  2. Tee suklaaseos. Rouhi suklaa ja kuutioi voi. Mittaa isoon kulhoon sokeri ja lisää joukkoon voi, suklaa ja kaakaojauhe. Sulata mikrossa juoksevaksi. Nostele taikinapallot kulhoon ja sekoita käsin.
  3. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Levitä muffinivuoat pellille. Kokoa yhteen vuokaan 5–7 taikinapalloa. Paista uunin alatasolla 10 minuuttia.