Italialainen munakas eli frittata maistuu hyvältä myös kylmänä.

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen, kytke grillivastus päälle. Riko kananmunien rakenne. Mausta munat suolalla.

2. Halkaise kesäkurpitsa ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna sipulin varret.

3. Kuumenna öljy (uunin kestävässä) paistinpannussa, kuullota kesäkurpitsoja ja sipuleita pari minuuttia. Lisää herneet ja kaada munamassa päälle. ­Kypsennä noin 5–6 minuuttia kunnes munakas on hyytynyt, mutta se on pinnalta vielä löysää. Murustele vuohenjuusto frittatan päälle ja nosta paistos uuniin grillivastuksen alle ruskistumaan 2–3 minuutiksi tai kunnes se on kullanruskeaa päältä.

4. Tee salaatti. Sekoita jää­salaatti ja rucola. Sekoita balsamico öljyn joukkoon. Mausta mustapippurilla ja hyppysellisellä suolaa. Kaada salaatin joukkoon ja ripottele päälle ­siemeniä. Tarjoa lämpimän ­frittatan kanssa.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 25 minuuttia

Resepti

6 munaa
suolaa

täyte:

2
rkl
oliiviöljyä
1 pieni kesäkurpitsa (tai 1/2 isosta)
2 vartta kevätsipulia
1
dl
herneitä
100
g
vuohenjuustoa

lisäksi:

1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku villirucolaa
2
rkl
balsamicoa
oliiviöljyä
1
rkl
auringonkukansiemeniä