Me Naiset
|
Marja Samuli

Mango-juustokakku onnistuu myös aloittelijalta.

8–10 hengelle
Valmistusaika: 1 tunti + 2 tuntia hyytymiseen

200 g digestivekeksejä
75 g voita

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori 
1/2 sitruunan mehu
2 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuorrutus:
1 prk (125 g) mangososetta
5 rkl aprikoosihilloa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Murskaa keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa tasaiseksi massaksi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 24 sentin irtopohjavuokaan. Laita kylmään jähmettymään.

Sekoita sokerit ja sitruunan kuori sekä mehu tuorejuustoon tasaiseksi massaksi. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja 
lisää se tuorejuustomassaan. 

Upota liivatteet kylmään veteen, ja liota ne pehmenneinä kiehuvaan veteen. Ota tuorejuustoseoksesta reilu 1 dl erilliseen kulhoon ja sekoita liivateseos sen sekaan ohuena nauhana. 
Kääntele sitten tämä seos takaisin tuorejuustomassaan.
Lisää täyte vuokaan keksipohjan päälle, painele tiiviiksi ja tasoita pinta sileäksi. Peitä vuoka ja laita pakastimeen pariksi tunniksi hyytymään.

Irrota kakku vuoasta pyöräyttämällä varovasti veitsellä reunoja pitkin. Poista rengas ja sekoita keskenään kuorrutuksen ainesosat. Yhdistä mangosose ja aprikoosihillo ja levitä seos 
tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle. Tarkista, että kakku on täysin sula ennen kuin asetat sen tarjolle. 


Lauran vinkit

  • Digestivepohjaan saat mukavaa suutuntumaa esimerkiksi pähkinä-, manteli tai suklaa-rouheella ja lisämakua vaikkapa kanelilla tai kardemummalla.
  • Pohjaksi sopivat myös murokeksit tai vaikkapa kääretorttupohja.
  • Ota tuorejuusto ajoissa huoneenlämpöön, jotta se on helpompi notkistaa. Voit käyttää myös valmiiksi maustettuja tuorejuustoja.
  • Vaahdota kerma kylmänä ja jätä se löysähköksi.
  • Täyte kannattaa nostella pohjan päälle ensin kauhallinen kerrallaan ja painella se sitten nuolijalla tiiviiksi kerrokseksi. Näin siihen ei jää ilmataskuja.
  • Näyttäviä ja helppoja koristeita kakulle syntyy sulatetusta suklaasta. Valuta suklaasula leivinpaperille kauniiksi kuvioiksi ja koveta jääkaapissa.

Laura Henkola arvostaa kakuissa täyteläisiä ja selkeitä makuja. Mango-juustokakku onnistuu takuuvarmasti myös aloittelijalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla