Soppa365
Tarjoile siirapin tai tuoreiden marjojen kanssa. Kuva: Panu Pälviä
Tarjoile siirapin tai tuoreiden marjojen kanssa. Kuva: Panu Pälviä

Pannarit makeutetaan banaanilla.

Rapeanmeheviä amerikkalaistyylisiä pannukakkuja, joissa ei ole ollenkaan valkoisia jauhoja. Kyllä, se on mahdollista. Avuksi otetaan terveellinen kaura. Se yhdistetään muussattuihin banaaneihin ja kananmuniin, ja lopputulos on supermaukas.

Kun mukana ei ole rasvaa – paitsi paistamisessa ihan pikkuisen – ja valkoiset jauhot puuttuvat kokonaan, ovat herkkupannarit ovat myös yllättävän terveellisiä.

Kaurapannarit

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 dl kaurahiutaleita

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

2 banaania

3 kananmunaa

Paistamiseen

voita tai öljyä

  1. Mittaa kaurahiutaleet kulhoon. Sekoita niiden joukkoon leivinjauhe ja suola. Kuori banaanit, taita palasiksi ja pudota ne kulhoon. Riko kananmunat banaanien ja kaurahiutaleiden joukkoon.
  2. Soseuta taikina sauvasekoittimella tasaiseksi. Surruuttele, kunnes taikina on melkein sileää. Kaurahiutaleista saa kuitenkin jäädä vähän rouheisuutta. 
  3. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä. Sulata voi pannussa ja kaada taikinasta kolme pientä pannukakkua pannulle. Kun valutat taikinaa yhteen kohtaan, se leviää kauniin pyöreäksi pannariksi. Käännä muutaman minuutin jälkeen ja anna toisenkin puolen ruskistua. Paista loputkin pannarit.

Resepti: Riikka Väliahde, Me Naiset

Lätty

Ystävällismielinen nillitys sanavalinnasta: miksi pannarit eikä lätyt tai letut? Itse miellän pannukakun uunissa valmistettavaksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla