Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

Rapea kaura-siemenpatukka pitää nälkää loitolla. Se sisältää sopivasti vitamiineja, kuituja, hiilihydraatteja ja rasvaa.

1. Mittaa siirappi, öljy, vesi ja taatelit kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi ja anna sen hautua miedolla lämmöllä 8 minuuttia tai kunnes taatelit pehmenevät. Soseuta sauvasekoittajalla tai painele hedelmät rikki haarukalla.

2. Pane hiutaleet, pähkinärouhe, siemenet ja suola kulhoon. Lisää kattilasta ­siirappiliemi ja sekoita.

3. Vuoraa leipävuoka tai muu paiston kestävä vuoka (noin 15 x 25 cm) leivin­paperilla. Kaada patukka­seos vuokaan ja painele tiiviiksi levyksi.

4. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna levyn jäähtyä ja leikkaa se patukoiksi.

Resepti

Annoksia:
15
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 10 minuuttia + paistoaika: 20 minuuttia

Resepti

2
dl
siirappia
rypsiöljyä
vettä
6
kpl
kuivattua taatelia tai luumua
5
dl
kaurahiutaleita
2
dl
manteli- tai hasselpähkinärouhetta
1
dl
kurpitsansiemeniä
1
dl
auringonkukan­siemeniä
2
rkl
seesaminsiemeniä
suolaa