Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Chilin jäädyttäminen miedontaa ja mehevöittää makua.

1. Laita chilipalko pakastimeen edellisenä päivänä, tai vähintään pari tuntia ennen ruokailua.

2. Kuori tarvittaessa sulaneet katkaravut. Sekoita ­niihin majoneesi ja limetinmehu.

3. Leikkaa kurkku ja tomaatit kuutioiksi. Nosta salaatinlehdet tarjoilulautaselle. Pane lehdille kurkkua ja tomaattia. Jaa päälle katkarapumajoneesi. Raasta päälle jäädytettyä chilipalkoa juuri ennen tarjoamista, ettei chili sula liikaa.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 20 minuuttia + chilin jäätymisaika: ainakin 2 t

Resepti

1
kpl
chilipalko
400
g
katkarapuja ­(pakaste) (tai 500 g kuorellisia katkarapuja)
1
rkl
majoneesia
limettimehua
kurkku
6
kpl
miniterttutomaattia
7
kpl
sidesalaatinlehteä, esimerkiksi cosmopolitan