Kuva Tuomas Kolehmainen
Kuva Tuomas Kolehmainen

1. Viipaloi munakoiso. Levitä viipaleet leikkuulaudalle, ripottele niille hieman suolaa ja anna itkettyä. Viipaloi sillä aikaa muut kasvikset.

2. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja aloita kasvisten paistaminen sipulista. Kun sipuli on kuullottunut, lisää pannulle paprikaviipaleet. Paista, kunnes paprikat pehmenevät hieman, ja lisää pannulle kesäkurpitsa- ja munakoisoviipaleet. Pyyhi munakoisojen pinnalle kertynyt neste, ennen kuin laitat ne paistumaan. Paista kasvisseosta, kunnes munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleet ovat pehmenneet. Mausta timjamilla, rosmariinilla, mustapippurilla ja hunajalla.

3. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja sulata lihaliemikuutio veteen. Pursota makkaroista pallukoita lihaliemeen ja keitä noin 5 minuuttia. Hienonna persilja ja pyörittele pyörykät yrttisilpussa.

Resepti

Annoksia:
1
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 40 minuuttia

Kasvishöystö

1
kpl
munakoiso
1
tl
suolaa
1
kpl
kesäkurpitsa
2
kpl
paprikaa
2
kpl
sipulia
3
kpl
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
kuivattua timjamia
1
tl
kuivattua rosmariinia
mustapippuria
2
rkl
hunajaa

Raakamakkara- pyörykät

8
kpl
raakamakkaraa
7
dl
vettä
1
kpl
lihaliemikuutio
1
kpl
ruukku persiljaa