Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Pane kuskus kulhoon ja kaada päälle suolalla maustettu kiehuva kasvisliemi. Peitä kulho ja jätä sivuun siksi aikaa, kun pilkot paprikat, parsakaalin ja kirsikkatomaatit pieniksi paloiksi uunivuokaan.

Pirskottele kasvisten päälle öljy, kääntele se tasaisesti sekaan ja pane kasvikset paahtumaan uunin keski­tasolle 200 asteeseen.  Murskaa hetken päästä fetajuusto kulhoon kasvisten päälle. Lisää sekaan jugurtti, ruokakerma ja loput tahnan ainekset. Paahda kaikkiaan noin 20 minuuttia. 

Sekoita paahtuneet kasvikset pehmenneen kuskusin kanssa tasaiseksi seokseksi ja lisää lopuksi tahnaa. Mausta rouhitulla mustapippurilla. Koristele silputulla lehtipersiljalla ja nauti heti lisäkkeenä aterialla tai sellaisenaan.

Resepti

Annoksia:
2
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 40 minuuttia

Resepti

2
dl
täysjyväkuskusta
2
dl
kiehuvaa kasvislientä
suolaa
1
rkl
oliiviöljyä
2
kpl
keltaista paprikaa
200
g
parsakaalia pilkottuna
1
rkl
öljyä
sitruunan puristettu mehu
7
kpl
keltaista kirsikkatomaattia
silputtua tuoretta lehtipersiljaa
maun mukaan suolaa ja rouhittua mustapippuria

Lisäksi

1
dl
ruuanvalmistusjugurttia
200
g
fetajuustoa
2
dl
ruokakermaa
kuivattua timjamia
ripaus sokeria
rouhittua mustapippuria
Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.