Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Pane kuskus kulhoon ja kaada päälle suolalla maustettu kiehuva kasvisliemi. Peitä kulho ja jätä sivuun siksi aikaa, kun pilkot paprikat, parsakaalin ja kirsikkatomaatit pieniksi paloiksi uunivuokaan.

Pirskottele kasvisten päälle öljy, kääntele se tasaisesti sekaan ja pane kasvikset paahtumaan uunin keski­tasolle 200 asteeseen.  Murskaa hetken päästä fetajuusto kulhoon kasvisten päälle. Lisää sekaan jugurtti, ruokakerma ja loput tahnan ainekset. Paahda kaikkiaan noin 20 minuuttia. 

Sekoita paahtuneet kasvikset pehmenneen kuskusin kanssa tasaiseksi seokseksi ja lisää lopuksi tahnaa. Mausta rouhitulla mustapippurilla. Koristele silputulla lehtipersiljalla ja nauti heti lisäkkeenä aterialla tai sellaisenaan.

Resepti

Annoksia:
2
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 40 minuuttia

Resepti

2
dl
täysjyväkuskusta
2
dl
kiehuvaa kasvislientä
suolaa
1
rkl
oliiviöljyä
2
kpl
keltaista paprikaa
200
g
parsakaalia pilkottuna
1
rkl
öljyä
sitruunan puristettu mehu
7
kpl
keltaista kirsikkatomaattia
silputtua tuoretta lehtipersiljaa
maun mukaan suolaa ja rouhittua mustapippuria

Lisäksi

1
dl
ruuanvalmistusjugurttia
200
g
fetajuustoa
2
dl
ruokakermaa
kuivattua timjamia
ripaus sokeria
rouhittua mustapippuria