Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Jenkkien juusto-pastavuoasta vaikutteita saanut arki­laatikko kätkee uumeniinsa ­bataattia ja kolmea erilaista juustoa.

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa ­vedessä. Kuori bataatti ja pilko se pieniksi kuutioiksi. Huuhdo kaali tai salaatti ja pilko se pieneksi.

2. Paista bataatinpaloja tilkassa ­öljyä, kunnes ne ovat hieman pehmenneet ja saaneet väriä. Jos käytät kaalia, lisää se pannulle lopuksi parin minuutin ajaksi. Punasalaattisilpun voit käyttää sellaisenaan.

3. Lämmitä maito. Yhdistä maito ja juustot kulhossa tasaiseksi ­seokseksi. Mausta suolalla ja ­yrteillä. Lisää joukkoon valutettu pasta, bataattikuutiot sekä kaali tai salaatti.

4. Kumoa seos voideltuun lasagnevuokaan. Paista uunin keski­tasolla 200 asteessa noin 35 ­minuuttia. Anna vetäytyä hetki.

Resepti

Annoksia:
3
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 30 minuuttia + paisto­aika: 35 minuuttia

Resepti

300
g
isoa simpukka­pastaa
suolaa ja vettä pastan ­keittämiseen
300
g
bataattia
kerä pienestä puna­kaalista tai -salaatista
öljyä paistamiseen
3
dl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa
2
dl
mozzarellaraastetta
1
dl
sinihomejuustoa ­muruina
suolaa
rosmariinia tai timjamia