Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Jenkkien juusto-pastavuoasta vaikutteita saanut arki­laatikko kätkee uumeniinsa ­bataattia ja kolmea erilaista juustoa.

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa ­vedessä. Kuori bataatti ja pilko se pieniksi kuutioiksi. Huuhdo kaali tai salaatti ja pilko se pieneksi.

2. Paista bataatinpaloja tilkassa ­öljyä, kunnes ne ovat hieman pehmenneet ja saaneet väriä. Jos käytät kaalia, lisää se pannulle lopuksi parin minuutin ajaksi. Punasalaattisilpun voit käyttää sellaisenaan.

3. Lämmitä maito. Yhdistä maito ja juustot kulhossa tasaiseksi ­seokseksi. Mausta suolalla ja ­yrteillä. Lisää joukkoon valutettu pasta, bataattikuutiot sekä kaali tai salaatti.

4. Kumoa seos voideltuun lasagnevuokaan. Paista uunin keski­tasolla 200 asteessa noin 35 ­minuuttia. Anna vetäytyä hetki.

Resepti

Annoksia:
3
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 30 minuuttia + paisto­aika: 35 minuuttia

Resepti

300
g
isoa simpukka­pastaa
suolaa ja vettä pastan ­keittämiseen
300
g
bataattia
kerä pienestä puna­kaalista tai -salaatista
öljyä paistamiseen
3
dl
maitoa
200
g
pehmeää vuohenjuustoa
2
dl
mozzarellaraastetta
1
dl
sinihomejuustoa ­muruina
suolaa
rosmariinia tai timjamia
Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.