Soppa365
Aioli on grilliruoan kaveri. Grillaa dippailtavaksi varhaiskaalilohkoja ja kesäkurpitsasiivuja.
Aioli on grilliruoan kaveri. Grillaa dippailtavaksi varhaiskaalilohkoja ja kesäkurpitsasiivuja.

Ei liene kesäruokaa, jolle ei sopisi nokare aiolia.

Majoneesilla on hankala maine, mutta oikeasti sen tekeminen on superhelppoa: tarvitset vain sauvasekoittimen! Sillä surautettuna majoneesi valmistuu minuutissa. Toisen minuutin tarvitset, jos haluat tehdä aiolin eli valkosipulimajoneesin. Kuori silloin ainakin kolme valkosipulinkynttä muiden ainesten joukkoon.

Valkosipulimajoneesi syntyy pikana, kunhan kaikki ainekset ovat valmiiksi huoneenlämpöisiä. Muna rikotaan kapean sauvasekoitin kulhon pohjalle. Perään mitataan mausteet eli sinappi, suola, valkosipulit ja pippuri. Seuraavaksi sauvasekoitin painetaan kiinni astian pohjaan. Päälle lorautetaan öljy. Surruta sauvasekoitinta täydellä teholla ja kun kastike alkaa muodostua, nosta sauvasekoitin hitaasti ylös. Ja kas, näin kastike on valmis!

Helppo aioli

4-6 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

valmistusaika 2 min

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 muna (M-koko)

1 tl dijoninsinappia

3 valkosipulinkynttä

2 dl rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)

1 tl valkoviinietikkaa

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria myllystä

  1. Tee aioli huoneenlämpöisistä aineksista. Riko muna sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sinappi ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Nosta sauvasekoitin kulhoon ja laske päälle öljy.
  2. Käynnistä sauvasekoitin. Kun näet majoneesin alkavan sakeutua, nosta sekoitinta hitaasti ylöspäin. Mausta etikalla, suolalla ja mustapippurilla.

Resepti: Emilia Kolari, Kodin Kuvalehti

Sisältö jatkuu mainoksen alla