Joulun näyttävin drinkki tulee tässä.
Joulun näyttävin drinkki tulee tässä.

Unohda mimosat ja bellinit ja lusikoi vaihteeksi lasien pohjalle itse tehtyä karpalososetta.

Joulunpunainen kuohujuoma virittää juhlatunnelmaan. Vaahterasiirappi ja paahdettu päärynä taittavat karpalon kirpeyden tässä näyttävässä drinkissä, joka sopii täydellisesti myös uudenvuoden menun alkumaljaksi. Kippis!

Punainen joulukuohuva

6 annosta

Valmistusaika 35 minuuttia + karpalososeen jäähdytys

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3 dl karpaloita

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 kypsää päärynää

2 tl appelsiinin kuoriraastetta

3 rkl vaahterasiirappia

2 rkl + noin 4 rkl vettä

Lisäksi

1 plo (750 ml) kuivaa kuohuviiniä

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja kuutioi päärynät pieneksi leivinpaperin päälle uunipellille. Kääntele joukkoon karpalot, appelsiinin kuoriraaste, vaahterasiirappi ja 2 rkl vettä.

2. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes päärynät ja karpalot ovat pehmeitä. Siirrä tehosekoittimeen ja lisää vettä. Aja tasaiseksi. Siivilöi, jos et halua yhtään hedelmälihaa juomiisi. Jäähdytä jääkaapissa.

3. Lusikoi 2 rkl karpalososetta lasien pohjalle ja kaada kuohuviini päälle. Pyöräytä tasaiseksi ja tarjoa heti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla