Sienipiirakan makua raikastavat nyt omena ja rosmariini.

1. Valmista taikina. Mittaa kulhoon kerma. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola, lisää seos kermaan. Lisää lopuksi vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

2. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20–22 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Anna levätä jääkaapissa, kun valmistat täytteen.

3. Siisti ja pilko kantarellit. Paista niistä pannussa nesteet pois. Nosta sivuun.

4. Paahda pekonit pannulla ­rapeiksi, ja nosta talouspaperille valumaan.

5. Kuori ja viipaloi omena.

6. Yhdistä ranskankerma, kerma, rikotut kananmunat, silputtu rosmariini, suola ja pippuri.

7. Ota vuoka jääkaapista, aseta reunoille ja pohjalle leikatut leivinpaperit ja täytä vuoka kuivatuilla herneillä. Esikypsennä taikinaa uunissa 200 asteessa n. 10 minuuttia. Poista herneet ja paperit taikinapohjan päältä.

8. Lado esipaistetulle pohjalle pekoni, viipaloitu omena ja paistetut sienet. Lisää päälle ranskankermaseos ja juustoraaste.

9. Kypsennä n. 30 minuuttia alatasolla 175 astees­­­sa, kunnes pohja on kypsä ja täyte hyytynyt.

Resepti

Annoksia:
6
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 50 minuuttia

Resepti

tuoreita kantarelleja
puolikas paketti (noin 140 g) pekonia
puolikas happamasta omenasta
1
prk
(150 g) ranskankermaa
1
dl
ruokakermaa
2 kananmunaa
hienonnettua rosmariinia
suolaa
5-6 kierrosta mustapippuria myllystä
emmental-juustoraastetta

piirakkataikina:

2
dl
kermaa
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
2
rkl
kylmää vettä
(kuivattuja herneitä pohjataikinan esikypsentämiseen)