Ozan Yanar on perinyt reseptin turkkilaiselta isältään. Kuva: Mikko Hannula
Ozan Yanar on perinyt reseptin turkkilaiselta isältään. Kuva: Mikko Hannula

Ozan Yanarin arkikokkailu piristyi huimasti, kun hän alkoi koostaa arkistoa suosikkiresepteistään. 

Kansanedustaja Ozan Yanar on ahkera ruuanlaittaja, mutta vuosi sitten hän havahtui siihen, että kokkasi kiireen keskellä aina samoja ruokia.

– Ryhdyin kokoamaan tiedostoa löytämistäni mielenkiintoisista resepteistä ja arkikokkailuni piristyi huimasti! Listan avulla löysin uusia ruokia ja reseptit jäivät muistiin, Ozan kertoo.

– Saimme vaimoni kanssa hiljattain lapsen. Vauvan syntymän jälkeen olen ollut yhä enemmän vastuussa kodin ruuanlaitosta. Uusin bravuuri on blinit. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Yksi Ozanin arkisuosikeista on mainio munakoiso-jugurttisalaatti, jonka reseptin hän sai omalta isältään muuttaessaan pois kotoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Munakoiso-jugurttisalaatti

2–4 annosta

valmistusaika 15 min + paisto 40 min

2 munakoisoa

1 ruukku minttua

1 sitruuna

2 dl jugurttia

1 tl suolaa

½ tl mustapippuria

2 rkl oliiviöljyä

1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja pistele munakoisoihin veitsen kärjellä muutama reikä. Paahda munakoisoja noin 10 minuuttia. Käännä ne ympäri ja paahda toiset 10 minuuttia. Toista vielä kaksi kertaa niin, että munakoiso on paahdettu neljältä sivulta.

2. Nosta munakoisot uunista. Hienonna mintun lehdet. Nosta ne kulhoon ja purista joukkoon sitruunamehu. Lisää jugurtti, suola ja mustapippuri. Sekoita.

3. Irrota munakoisoista kuoret ja leikkaa kanta pois. Nosta munakoisot leikkuulaudalle ja muussaa ne hienoksi haarukalla. Sekoita jogurtin joukkoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla