Kreikkalaiset perunat valmistuvat lähikaupan aineksilla, mutta kelpaavat juhlapöytäänkin!
Kreikkalaiset perunat valmistuvat lähikaupan aineksilla, mutta kelpaavat juhlapöytäänkin!

Kreikkalaisten perunoiden salaisuus on kuumien perunoiden jäähdytys sitruunaöljyssä sekä oliivien ja kapristen paistaminen rapeiksi sattumiksi.

Kesä on erilaisten perunasalaattien aikaa, eikä ihme!  Pottu taipuu sekä helppoihin arkisiin että juhlavampiin salaatteihin, eikä hinta päätä huimaa. Perunoita ei tarvitse edes kuoria, sillä huolellinen harjaus riittää. Kreikkalaisten perunoiden ohje on helppo tuplata tai vastaavasti puolittaa.

Kreikkalaiset perunat

10 annosta

Valmistusaika 30 minuuttia

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2 kg uusia perunoita

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1 sitruunan mehu

1 dl + 2 rkl oliiviöljyä

noin 1 tl suolaa

½ tl mustapippuria

100 g vihreitä kivettömiä oliiveja

4 rkl kapriksia

2 ruukkua korianteria

10 kevätsipulia

  1. Harjaa perunat puhtaiksi ja puolita suurimmat. Keitä suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä kypsäksi. Valuta.
  2. Purista sitruunan mehu ja sekoita joukkoon 1 dl oliiviöljyä ja mausteet. Kaada kuumien perunoiden joukkoon ja anna jäähtyä kokonaan. (Jos perunat ovat kokonaisia, riko niitä hieman haarukalla, sillä sitruunaöljy imeytyy paremmin hieman rikottuun perunaan.)
  3. Valuta oliivit ja kaprikset ja hienonna oliivit pienemmäksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista oliivit ja kaprikset rapeiksi. Hienonna korianteri ja kevätsipuli. Kääntele jäähtyneiden perunoiden joukkoon.
Sisältö jatkuu mainoksen alla