Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Ei, se ei ole kärähtänyt! Kalan tumma ­väri tulee kahvista.

1. Valitse kahvi, jossa on hieno jauhatus.

2. Sekoita kahvi suolan, fariinisokerin­ ja pippureiden kanssa, hiero seos kalan­ pintaan. Nosta kala uunivuokaan ja paista 200 asteessa 20–25 minuuttia.

3. Valmistele kasvikset. Pane­ kattilallinen vettä kiehumaan. Kuori porkkanat ja paloittele parsakaali. Leikkaa porkkanat pitkittäin 2–4 osaan. Leikkaa paprika suikaleiksi. Nosta porkkanat kiehuvaan veteen,­ keitä 3 minuuttia, lisää parsakaali ja jatka keittämistä 2–3 minuuttia.

4. Tee kastike lisäämällä maito vuohenjuustoon. Sekoita­ juusto notkeaksi.

5. Sulata voi paistinpannussa. Nosta kasvikset pannulle ja pyörittele niitä pari minuuttia.­ Mausta suolalla.

6. Tarjoa kala ja kasvikset juustokastikkeen ja keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 30 minuuttia

Resepti

600
g
lohifileetä
1
tl
suolaa
hienoksi jauhettua kahvia
fariinisokeria
mustapippuria
valkopippuria

kasvikset:

2 porkkanaa
puolikas parsakaali
puolikas paprika
25
g
voita
1
tl
suolaa

kastike:

150
g
pehmeää vuohenjuustoa (esimerkiksi Chavroux)
maitoa