Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Kaalia tacon sisään? Uusi tuttavuus vie kielen men­nessään.

1. Huuhdo säilykepavut kylmällä vedellä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Laita pavut, valkosipuli, limetinmehumehu ja öljy kulhoon ja painele ainekset haarukalla tahnaksi. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa ruusukaalit ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy pannussa ja paista sipulia 2 minuuttia, lisää kaaliviipaleet ja jatka paistamista noin 8 minuuttia. Lisää pinaatinlehdet ja paista noin minuutti tai kunnes lehdet pehmenevät. Purista limetistä mehu kasviksille. Lisää suola ja pippuri. Ota pannu liedeltä.

3. Hienonna jalapeno ja kuutioi avokado. Lisää ne kasvisseokseen. Murusta päälle feta.

4. Lämmitä tortillat. Sivele niille paputahnaa, nosta päälle kaali­seosta.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 40 minuuttia

Resepti

paputahna:

1
prk
(400/250 g) käyttövalmiita valkoisia papuja
1 valkosipulinkynsi
2
rkl
limetinmehua
2
rkl
oliiviöljyä
puoli ruukkua korianteria
puolikas chili
suolaa ja pippuria maun mukaan

kaalitäyte:

1 sipuli
1
rkl
öljyä
5
dl
ruusukaalia
100
g
pinaatinlehtiä (tai lehtikaalia)
1 limetti (mehua)
suolaa
mustapippuria
1 jalapeno
1 avokado
150
g
fetaa

lisäksi:

tortilloja