Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Kaalia tacon sisään? Uusi tuttavuus vie kielen men­nessään.

1. Huuhdo säilykepavut kylmällä vedellä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Laita pavut, valkosipuli, limetinmehumehu ja öljy kulhoon ja painele ainekset haarukalla tahnaksi. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa ruusukaalit ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy pannussa ja paista sipulia 2 minuuttia, lisää kaaliviipaleet ja jatka paistamista noin 8 minuuttia. Lisää pinaatinlehdet ja paista noin minuutti tai kunnes lehdet pehmenevät. Purista limetistä mehu kasviksille. Lisää suola ja pippuri. Ota pannu liedeltä.

3. Hienonna jalapeno ja kuutioi avokado. Lisää ne kasvisseokseen. Murusta päälle feta.

4. Lämmitä tortillat. Sivele niille paputahnaa, nosta päälle kaali­seosta.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 40 minuuttia

Resepti

paputahna:

1
prk
(400/250 g) käyttövalmiita valkoisia papuja
1 valkosipulinkynsi
2
rkl
limetinmehua
2
rkl
oliiviöljyä
puoli ruukkua korianteria
puolikas chili
suolaa ja pippuria maun mukaan

kaalitäyte:

1 sipuli
1
rkl
öljyä
5
dl
ruusukaalia
100
g
pinaatinlehtiä (tai lehtikaalia)
1 limetti (mehua)
suolaa
mustapippuria
1 jalapeno
1 avokado
150
g
fetaa

lisäksi:

tortilloja
Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.