Kuva Sami Repo.
Kuva Sami Repo.

Rapeita juuressipsejä rouskuttaessa ei uskoisi syövänsä punajuurta ja porkkanaa.

1. Pese juurekset huolellisesti. Kuori, jos välttämätöntä. Viipaloi juurekset mahdollisimman ohuiksi lastuiksi veitsellä tai vihannesleikkurilla.
2. Nosta viipaleet leivinpaperoidulle pellille vieri viereen. Pidä sipsejä 125-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
3. Ota sipsit pois uunista ja ripottele niiden päälle suolaa. Vähennä uunin lämpö 75-asteeseen ja anna lastujen olla uunissa vielä 3–4 tuntia, kunnes ne ovat kuivuneet rapeiksi. Pidä uunin luukku hiukan raollaan kuivaamisen aikana, jotta ilma pääsee kiertämään. Kiertoilmauunissa voit kuivata useita pellillisiä yhtä aikaa. Säilytä juuressipsit kuivassa paikassa valolta suojattuna. Juuressipsit säilyvät useita kuukausia.

Ohjeen antoi toimittaja-juontaja Jesse Kamras. Myös Jessen omena-ohratto sopii syksyyn.

Resepti

Annoksia:
6
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 20 minuuttia + 4 tuntia kuivumiseen

Resepti

4
kpl
punajuurta
2
kpl
porkkanaa
2
tl
suolaa