Vegaaninen sienipiirakka sopii myös rapujuhlien alkupalaksi yhdessä kasviskeiton kanssa.
Vegaaninen sienipiirakka sopii myös rapujuhlien alkupalaksi yhdessä kasviskeiton kanssa.

Sienipiirakka kuuluu syksyyn! Pyörätä ihana piiras iltapalaksi tai tarjoa alkupalana rapujuhlissa. 

Vegaaninen sienipiirakka

4–8 annosta

Valmistusaika 45 minuuttia

4 levyä lehtitaikinaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

tilkka soijamaitoa voiteluun

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Täyte:

½ kg tuoreita sieniä (esim. herkkusieniä, tatteja ja kantarelleja)

1 iso banaanisalottisipuli

1 rkl öljyä

2 rkl soijakastiketta

½ tl kuivattua timjamia

⅓ tl mustapippurirouhetta

1 prk (255 g) ruohosipulilla maustettua vegaanista levitettä (esim. Creamy Sheese)

1. Paista paloitellut sienet. Kuullota öljyssä hienonnettu sipuli. Lisää soija, timjami ja mustapippuri.

2. Levitä lehtitaikinalevyt leivinpaperille uunipellille. Säästä puolet taikinalevyistä pohjiksi. Leikkaa loppujen palojen keskelle viistosti parin sentin välein viiltoja. Jätä sivuille sentin ehjät kaitaleet. Poista joka toinen viilletyistä kaitaleista.

3. Levitä pohjataikinalevyille notkistettu vegaaninen levite ja jätä reunat ilman levitettä. Kostuta reunat vedellä. Lisää levitteen päälle sienet.

4. Nosta viistetyt taikinapalat täytteen pinnalle ja painele taikinalevyjen reunat yhteen.

5. Voitele ja paista 225 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.

Vierailija

Hävikkiviikon kunniaksi olisi kiva kuulla ehdotuksenne, mitä niille joka toiselle viilletylle kaitaleelle tehdään. Voisiko tuon työohjeen muotoilla niin, ettei hävikkiä synny. Toivon, että reseptin tekijä ei heittele ruokaa roskikseen!

Vierailija

Mistähän saa vegaanisa lehtitaikinalevyjä? Eikö reseptin kirjoittaja tiedä, että soijatuoteet ovat erittäin vahingollisia kehollemme? Mieluummin käyttäisin esim, kauramaitoa. Soijakastike on täysi turhake muutenkin. Sekoita sen sijaan esim. tilkkakaan hamppuöljyä hieman hienoa merisuolaa. Myös nuo vegaaniset levitteet ovat täyttä roskaa, pelkkiä e-koodeja täynnä. Jos haluaa vegaanisen piirakan, ei sen tarvitse olla myrkyllinen. Yleensäkin nuo tehdasvege tuotteet ovat täyttä roskaa. En ymmärrä näitä vegetyyppejä, jotka tunkevat sisäänsä mitätahansa roskaa, kunhan se mainostetaan vegenä? Samoin ihmiset, jotka kyttäävät kalorimäärää, eikä myrkkyjen määrä kiinnosta ollenkaan. PS. Esim.nykyään "sitruunahapolla" e330,ei ole mitään tekemistä sitruunan kanssa, se on pelkkä teollinen myrkky, joka pitäisi jokaisen ymmärtää jättää hyllyyn.

Sisältö jatkuu mainoksen alla