Me Naiset
|
Anu Brask
Homma helpottuu vielä asteen, kun käytät pohjana kaupan valmiita salaattisekoituksia. Kuvat: Anna Huovinen, kuvausjärjestelyt: Kaisa Jouhki
Homma helpottuu vielä asteen, kun käytät pohjana kaupan valmiita salaattisekoituksia. Kuvat: Anna Huovinen, kuvausjärjestelyt: Kaisa Jouhki

Kolmella eri lisukkeella loihdit samaan pöytään salaatin niin kalan, katkarapujen kuin kasvisten ystäville.

Lohi-avokadolisuke

10 annosta

Valmistusaika 15 min + maustumisaika 30 min

1 kg lohifilettä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5 kevätsipulinvartta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 valkosipulinkynttä

2 dl vettä

1 pss (250 g) edamame-papuja

½ dl seesaminsiemeniä

Kastike

1 dl vaaleaa soijakastiketta

2 rkl paahdettua seesamiöljyä

2 tl wasabia

1 tl chilihiutaleita

1. Poista lohesta nahka ja ruodot. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipulinvarret ja valkosipulit.

2. Kiehauta vesi kattilassa ja keitä jäisiä papuja 3–4 minuuttia. Siivilöi pavut ja huuhtele kylmällä vedellä. Yhdistä kulhossa kala, pavut ja sipulit.

3. Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita lohen joukkoon. Anna maustua 30 minuuttia.

4. Paahda seesaminsiemeniä minuutin ajan kuumalla, kuivalla pannulla. Jäähdytä ja lisää lohen joukkoon. Tarjoile heti.

Hoisin-katkaravut

10 annosta

Valmistusaika 10 min

4 pss ( á 180 g) isoja katkarapuja

2 valkosipulinkynttä

2 rkl öljyä

Kastike

1 limetin mehu

1 dl hoisin-kastiketta

4 rkl soijakastiketta

4 rkl riisiviinietikkaa

3 rkl chilikastiketta

2 tl seesamiöljyä

1 tl currya

1. Sulata katkaravut. Kuori ja hienonna valkosipulit.

2. Sekoita kastikkeen ainekset isossa kulhossa.

3. Kuumenna öljy pannulla. Paista rapuja pannulla 3 minuuttia. Lisää valkosipulinkynnet. Paista vielä 3 minuuttia. Kaada joukkoon kastike ja kiehauta.

4. Tarjoile heti. Voit myös säilyttää sen jääkapissa ja nauttia seuraavana päivänä.

Paahdetut pavut

10 annosta

Valmistusaika 10 min + paahtoaika 20 min

3 tlk (380/230 g) isoja valkoisia papuja

1 pss (100 g) manteleita

2 valkosipulinkynttä

4 rkl öljyä

1 rkl siirappia

1 tl kuivattua chiliä

1 tl savupaprikaa

1 tl paprikajauhetta

1 tl fenkolia

1 tl suolaa

1 ruukku ruohosipulia

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Valuta pavut. Laita pavut ja mantelit uunipellille.

2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä öljy, siirappi, mausteet, suola ja valkosipulit. Sekoita maustekastike papujen joukkoon. Paahda uunissa 20 minuuttia. Koristele ruohosipulilla.

Huom. Varaa salaattibaariin ainakin salaattisekoitusta, ituja, kirsikkatomaatteja, retiisejä, herneitä, viinirypäleitä, melonia ja pähkinöitä ja siemeniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla