Kirsikkahunaja on niin hyvää, että haluat melko varmasti kaataa sitä myös kakun ja lettujen päälle.
Kirsikkahunaja on niin hyvää, että haluat melko varmasti kaataa sitä myös kakun ja lettujen päälle.

Jos juhannuksena helle ei helli, lämmittele kuumalla kirsikkatotilla: itse keitetyn kirsikkahunajan joukkoon tujaus viskiä ja kuumaa vettä päälle. Nam!

Kirsikkatoti

4 annosta, valmistusaika 35 minuuttia

Kirsikkahunaja:

  • 2 dl juoksevaa hunajaa
  • 2 dl karkeasti paloiteltuja kivettömiä (pakaste)kirsikoita
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl vaniljasokeria

Annokseen: 

  • 4 cl viskiä
  • 2–3 rkl kirsikkahunajaa
  • kuumaa vettä
  1. Mittaa kirsikkahunajan ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vähennä lämpöä ja keitä 10 minuuttia. Murskaa kirsikoita pienemmäksi haarukalla tai perunasurvimella.
  2. Laita lämpö pois ja anna vetäytyä liedellä vielä 10 minuuttia. Painele siivilään, jotta saat mahdollisimman paljon kirsikkahunajaa.
  3. Lusikoi kirsikkahunajaa lasien pohjalle. Kaada päälle viski ja kuuma vesi.

PS. Marjahunaja onnistuu hyvin myös mustikoista. Sujauta silloin kanelitanko mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla