Soppa365
Piirakan voi yhtä hyvin leipoa pyöreään vuokaan.
Piirakan voi yhtä hyvin leipoa pyöreään vuokaan.

Perinteinen lohipiirakka saa uudet vaatteet, kun päälle siivutetaan avokadoa ja kasataan kesävihanneksia.

Kesäinen lohipiirakka ei näytä perinteiseltä, mutta on sitä monella tapaa: Pohja leivotaan tuttuun tyyliin voista ja jauhoista. Mukaan tulee kuitenkin siemeniä tuomaan rousketta. Myös täytteen makumaailma on tuttu. Lämminsavulohi yhdistetään kermaviiliin ja tuorejuustoon.

Muutama asia tehdään kuitenkin uudella tavalla. Täytettä ei nimittäin paisteta ollenkaan vaan se levitetään paistetulle pohjalle kylmänä. Täytteen päälle siivutetaan vielä avokadoa ja pikkelöityä vihanneksia. Loppusilauksen antaa mäti.

Lohi-avokadopiirakka

10 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

valmistusaika 45 min + pikkelöinti

Sisältö jatkuu mainoksen alla

150 g voita

3 dl vehnäjauhoja

1/2 tl suolaa

1/2 dl seesaminsiemeniä

2 rkl vettä

Täyte

150 g lämminsavulohta

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl kermaviiliä

2 tl piparjuuritahnaa (putkilosta)

Pikapikkelöidyt kasvikset

12 retiisiä

1 porkkana

1 1/2 dl vettä

1 dl sokeria

1/2 dl omenaviinietikkaa

1/2 tl suolaa

Avokadosalaatti

1 avokado

1 ruukku paksoita

6 shisonlehteä

2 rkl kirjolohen mätiä

1 rkl (mustia) seesaminsiemeniä

Lisäksi

n. 1 l kuivattuja herneitä painoksi

  1. Aloita kasvisten pikkelöinnillä. Viipaloi retiisit ja vedä porkkanasta kuorimaveitsellä ohuita nauhoja. Laita kasvikset kulhoon. Kiehauta vesi, sokeri, etikka ja suola. Anna jäähtyä hetki, kaada liemi kasvisten päälle ja siirrä jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Nypi voi, jauhot, suola ja siemenet murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina vuoan (noin 20 x 20 cm tai Ø 25 cm) pohjalle ja reunoille.
  3. Peitä taikinapohja leivinpaperilla ja kaada kuivat herneet painoksi. Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja poista sitten painona olleet herneet.
  4. Tee täyte. Sekoita lohi, tuorejuusto, kermaviili ja piparjuuri tasaiseksi. (Voit tehdä piirakan tähän asti valmiiksi edellisenä päivänä. Säilytä lohitäyte jääkaapissa.)
  5. Levitä lohitäyte piirakkapohjalle juuri ennen tarjoamista. Valuta pikkelöidyt kasvikset siivilässä. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori, viipaloi hedelmäliha. Kokoa piirakan päälle paksoin ja shison lehtiä, avokadoviipaleita, pikkelöityjä kasviksia, mätiä ja seesaminsiemeniä. Tarjoa heti.

Resepti: Raisa Laine, Glorian ruoka ja viini

Sisältö jatkuu mainoksen alla