Kuoharimuffinit ovat syötävän söpöjä. Kuva: Ninna Lindström
Kuoharimuffinit ovat syötävän söpöjä. Kuva: Ninna Lindström

Roseeskumpalla mehevöitetyt muffinit ovat todellista luksustarjottavaa. 

Rosee-muffinit

12 isoa / 20 pientä

Valmistusaika 50 minuuttia + muffinien jäähtyminen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

150 g pehmeää voita

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 dl sokeria

3 kananmunaa

1 ½ dl roseekuohuviiniä

1 rkl ruusuvettä

4 dl vehnäjauhoja

1 ½ tl leivinjauhetta

¼ tl suolaa

Kuorrute:

250 g voita

2 tl ruusuvettä

1 tl vaniljasokeria

muutama tippa punaista elintarvikeväriä

noin 2 ½ dl tomusokeria

1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa munat yksi kerrallaan joukkoon. Kääntele joukkoon kuohuviini ja ruusuvesi.

2. Sekoita kuivat ainekset keskenään toisessa kulhossa. Kääntele märkien ainesten kanssa yhteen, mutta varo sekoittamasta liikaa.

3. Täytä taikinalla kaksi kolmasosaa jokaisesta muffinivuoasta. Paista noin 20 minuuttia. Testaa puutikulla kypsyys: muffinit ovat kypsiä, kun taikinaa ei tartu tikkuun.

4. Anna muffinien jäähtyä ja tee sillä aikaa kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon ruusuvesi, vaniljasokeri ja elintarvikeväri ja vatkaa sekaisin. Vatkaa tomusokeri erissä joukkoon, kunnes päällys on sopivan paksua. Lusikoi pursotinpussiin ja koristele muffinit pinkillä täytteellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla