Kodin Kuvalehti
Omenamuffinit sopivat erinomaisesti pitkille aamiaisille ja iltapäiväkahveille.
Omenamuffinit sopivat erinomaisesti pitkille aamiaisille ja iltapäiväkahveille.

Syksyn nopeimmat ja helpoimmat muffinit maustetaan kanelilla ja kardemummalla. Mehevyyden takaa omenasose ja maku on ihanan maustekakkumainen.

Supermaukkaiden muffinien salaisuus on omenasose, joka tuo taikinaan mehevyyttä, mutta omenan maku ei tule esiin liikaa.

Taikina ei kaipaa edes kananmunaa ja rasvaakin kuluu vain pieni loraus. Pikavauhtia valmistuvat muffinit onnistuvat täydellisesti myös gluteenittomista jauhoista.

Omenasoseesta tehdyt muffinit ovat maidottomia, kananmunattomia ja gluteenittomia.

Muffinit säilyvät mehevinä useita päiviä

Samaan tapaan kuin suosituissa mustikkamuffineissa, myös näissä muffinin pinta on ihanan rapea juuri paistamisen jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos rapeuden kanssa ei ole niin tarkka, näitä muffineita kelpaa jemmata pari päivää: muffinien mausteinen maku vain syvenee ja muffinien rakenne säilyy hyvänä ja kosteana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos muffinit haluaa pakastaa, kannattaa käyttää isoja vuokia, jotta muffinit eivät kuivahda.

Supernopeat omenamuffinit

14–16 kpl, 30 min

2½ dl omenasosetta

2 dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta (Jytte) tai vehnäjauhoja

1 dl kauraleseitä

1–2 dl fariinisokeria (sokerin määrä riippuu omenasoseen makeudesta)

1 tl leivinjauhetta

½ tl ruokasoodaa

¼ tl suolaa

2 tl kanelia

1 tl kardemummaa

½ dl voita, margariinia tai öljyä

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sulata rasva.
  • Sekoita kuivat aineet eli jauhot, kauraleseet, fariinisokeri ja mausteet keskenään. Lisää joukkoon omenasose ja rasva. Sekoita tasaiseksi.
  • Jaa taikina muffinivuokiin ja paista uunin keskitasossa 15–20 minuuttia.

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla