Me Naiset
|
Marja Samuli
Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Kesäkurpitsalla ja jogurtilla kevennetty kuivakakku mehevöityy entisestään jugurtti­kuorrutuksella.

Pane kuorrutukseen tuleva maustamaton jogurtti valumaan suodatinpaperin sisään siivilään. Voitele ja korppujauhota reikäkakkuvuoka.

Valmista kakkutaikina. Vaahdota keskenään kananmunat ja sokeri. Lisää kesäkurpitsaraaste ja siivilöi sekaan keskenään sekoitetut kuivat aineet.  Sulata margariini ja lisää se käännellen seokseen. Kumoa taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää

Nosta uunista ja anna jäähtyä. Mausta valutettu jogurtti hunajalla ja levitä seos jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele pinta esimerkiksi halkaistuilla jogurttikuorrutetuilla mansikoilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Resepti

Annoksia:
18
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 60 minuuttia

Resepti

3
kpl
kanamunia
3
dl
sokeria
3
dl
kesäkurpitsaraastetta (noin puolikas keskikokoinen kesäkurpitsa)
4
dl
spelttivehnäjauhoa
2
dl
perunajauhoa
1
rkl
leivinjauhetta
1
rkl
vaniljasokeria
1
rkl
kardemummaa
1
dl
maustamatonta jugurttia
150
g
margariinia

Lisäksi

2
dl
maustamatonta jugurttia
2
rkl
juoksevaa hunajaa
kuivattuja jugurttikuorrutettuja mansikoita koristeluun
Sisältö jatkuu mainoksen alla