Onko sinustakin kuoriutunut viime viikkoina esiin jauhopeukalo? Tältä listalta löydät Me Naisten parhaat leivontareseptit. 

Leipomisbuumi on vallannut Suomen. Yle uutisoi jo muutama viikko sitten, että maamme ainoa hiivatehdas käy ääriteholla, sillä suomalaiset haalivat nyt leipomisaineksia koteihinsa. Myös kauppojen jauhohyllyt ovat olleet paikoin melko tyhjillään. 

Ei mikään ihme! Leipominen on mitä mukavinta ajanvietettä. Se on myös hyödyllistä: kaupasta ei tarvitse hakea jatkuvasti lisää leipää, jos sen pyöräyttää itse. 

Kävimme läpi Me Naisten reseptiarkistot ja kokosimme helpoimmat ja herkullisimmat leivontareseptit yhteen. Löydät alta ensin suolaiset ja sitten makeat reseptit. Hauskoja leivontahetkiä! 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Suolaiset

1. Nopeat ohrarieskat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Niukista aineksista syntyy herkullisia, pieniä ohrarieskoja. Tässä takuuvarmassa ohjeessa käytetään nesteenä piimää, mutta maustamaton jogurttikin käy. Täyteläisyyttä tuovat perunamuusihiutaleet. 

Katso nopean ohrarieskan resepti täältä. 

2. Gluteeniton hittirieska

Gluteeniton ja vähähiilihydraattinen ihmerieska tehdään höyrytetystä kukkakaalista. Lisäksi tarvitset vain kananmunia, mantelijauhoa ja oliiviöljyä sekä suolaa. 

Katso gluteenittoman rieskan resepti täältä. 

3. Sämpylät, jotka onnistuvat aina 

Oletko kuullut fantastisesta leivästä? Suosikkireseptiä on luettu kymmeniä tuhansia kertoja. Menestyksen salaisuus on yksinkertainen: helppo resepti, joka onnistuu aina. Lopputuloksena ovat sämpylät, joiden pinta on ihanan rapea ja sisus mehevän pehmeä.

Katso fantastisten sämpylöiden ohje täältä. 

4. Hetkessä valmis peltiteeleipä

Leipä loppu etkä jaksaisi lähteä kauppaan? Ei tarvitsekaan! Helppo teeleipä on alle puolessa tunnissa pöydässä. Tämän peltileivän mehevyyden salaisuus on porkkanaraaste. Mitä hienompaa raasteesta teet, sitä herkullisempaa leivästä tulee.

Katso peltiteeleivän resepti täältä. 

5. Siemennäkkäri

Ohuesta, rapeasta ja paahteisen makuisesta siemennäkkäristä tuli hitti muutama vuosi sitten. Ideana on sekoittaa yhteen erilaisia siemeniä, ripaus suolaa, öljyä ja vettä. Siemennäkkäri on herkkua paitsi sellaisenaan, myös juustojen, hillojen ja hedelmien kanssa.

Katso siemennäkkärin resepti täältä. 

6. Rapeakuorinen kaurapataleipä

Kaurapataleipä on ihanan yksinkertainen valmistaa. Ainekset yksinkertaisesti sekoitetaan ja jätetään kohoamaan yön yli. Seuraavana päivänä taikina paistetaan padassa. Ihanasti rapsahtava kuori ja täydellisen kostea sisus syntyvät kaiken huipuksi ilman taikinan vaivaamista!

Katso kaurapataleivän resepti täältä. 

7. Mämmileipäset

Kevät on pääsiäisen ja mämmin aikaa. Mämmiä voi hyödyntää myös leivonnassa: nämä herkulliset leipäset syntyvät helposti mämmistä, jauhoista, leivinjauheesta, öljystä ja suolasta. Puolen tunnin kohtus ja vartiksi uuniin, ja valmista tulee. 

Katso mämmileipästen ohje täältä.

8. Helppo pesto-jättileipä

Pellin kokoinen, muhkea leipätaikina valmistuu sekoittamalla ainekset yhteen. Makunsa leipä saa valmispestosta. Tarjoa leipä uunituoreena, keiton tai salaatin seurana. 

Katso pesto-jättileivän ohje täältä. 

9. Oliivileipä

Oliiviskonssin ainekset saattavat jo löytyä kaapistasi. Nopeasti valmistuvaan leipäseen tarvitset jauhoja, leivinjauhetta, voita, oliiveja, juustoraastetta, jogurttia ja halutessasi tuoreita yrttejä.

Katso oliivileivän resepti täältä.

10. Edullinen sipulipiirakka

Viiden raaka-aineen karamellisoitu sipulipiirakka syntyy edullisista aineksista, mutta yllättää erinomaisella maullaan. Tässä reseptissä oikaistaan ja käytetään valmista lehtitaikinalevyä. Lisäksi tarvitset vain sipulia, voita, sokeria ja valkoviinietikkaa. 

Katso sipulipiirakan resepti täältä. 

11. Täydellinen parsapiirakka

Tämä keväinen parsapiirakka on superherkullinen – eikä ihme, sillä siinä on kolmea eri juustoa. Reseptissä käytetään valmispiirakkapohjaa, mutta voit toki leipoa oman pohjasi, jos intoa riittää.

Katso parsapiirakan resepti täältä.

 

Makeat

12. Maailman paras pullataikina

Kukapa nyt ei pullaa rakastaisi? Täydellisen pullan salaisuus piilee taikinassa. Kun se on tehty, voi taikinasta leipoa oman makunsa mukaan esimerkiksi korvapuusteja, voisilmäpullia tai pitkon. 

Katso maailman parhaan pullataikinan resepti täältä. 

13. Taikapannari

Yksi taikina, mutta kolme kerrosta. Kuulostaa ihmeelliseltä, mutta pitää paikkansa. Taikina valmistetaan normaalisti, mutta uunissa siihen paistuu kolme erilaista kerrosta: alimmaiseksi muodostuu tiivis pannarimainen pohja, keskelle kreemimäinen välikerros ja pinnalle ilmava marenkimainen päällys.

P.s. Samasta jutusta löydät myös jauhottomien banaanilettujen ohjeen!

Katso taikapannarin ohje täältä.

14. Banaanipannari

Mehevä gluteeniton pannukakku tehdään kaurasta. Päälle viipaloidaan banaaneja, ja kypsälle pannarille sivellään siirappia. Tähän reseptiin voit upottaa pehmenneet, pilkulliset banaanit. 

Katso banaanipannarin resepti täältä. 

15. Pikakeksit

Nopeat keksit päihittävät makean himon pikapikaa. Kaiva kaapista Nutellaa tai pähkinävoita. Pähkinävoista valmistuvat vaaleat keksit ja suklaalevitteestä tietenkin tummat. Sekoita joukkoon vielä sokeria, jauhoa ja muna. 

Katso pikakeksien ohje täältä.

16. Yhden pellin keksit

Unohda taikinanokareiden annostelu, suklaahippukeksit onnistuvat paljon helpomminkin. Jättikeksi jaetaan osiin vasta paistamisen jälkeen. Kätevimmin se onnistuu, kun paistettu keksi on vielä lämmin ja hieman pehmeä. Saat yhdestä keksistä 64 pientä palaa.

Katso peltikeksien resepti täältä. 

17. Mustikkamuffinit

Nämä muffinit onnistuvat aina, valmistuvat pikapikaa ja maistuvat meheviltä ja mustikkaisilta. Et tarvitse vatkainta, sillä ainekset sekoitetaan mahdollisimman nopeasti, jaetaan vuokiin ja paistetaan. Reseptiä voi myös tuunata sen mukaan, mitä kaapista löytyy. 

Katso mustikkamuffinien ohje täältä.

18. Kolmen raaka-aineen limepiirakka

Yksinkertainen on kaunista, todistaa ruokakirjailija Emma Ivane. Hänen versiossaan kuuluisasta key lime pie -limepiirakasta on vain kolme ainesosaa: digestivekeksit, kondensoitu maito ja limetit. 

Katso limettipiirakan ohje täältä. 

19. Elämäsi paras mutakakku

Mutakakussa parasta on rapea kuori ja valuvan tahmea sisus. Tämä resepti on helppo ja juuri sopivan överi, sillä se yhdistää mutakakkuun rocky roadista tutut vaahtokarkit ja suolapähkinät. Itse kakkuun ei tule lainkaan suklaata, vain kaakaojauhetta, mutta sitä ei maun perusteella uskoisi. 

Katso mutakakun resepti täältä. 

20. Yksi taikina, kuusi erilaista kakkua

Luottokakkutaikina on leipurin pelastus, sillä samalla reseptillä voi tehdä monta erilaista leivonnaista. Helppo taikina syntyy vieläpä sutjakasti ilman sähkövatkainta. Samalla perusohjeella voit valmistaa myös esimerkiksi suklaa-banaanileivän ja marjamurupiirakan.

Katso luottokakkutaikinan ohje täältä. 

21. Superherkullinen Kinder-kakku

Rakastatko Kinder-suklaamunia? Niistä inspiraationsa saanut Kinder-juustokakku koostuu ihanasta valkosuklaatäytteestä ja maitosuklaavaahdosta. Tätä on pakko kokeilla!

Katso Kinder-kakun resepti täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla