Kuva Anna Huovinen
Kuva Anna Huovinen

Jauheliha­keiton ei tarvitse olla tylsä: kasviksilla saa ­lisää makua ja keveyttä.

1. Pese ja kuutioi paprika. Pese ja viipaloi purjo. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

2. Pane jauheliha kattilaan ruskistumaan. Lisää paprika ja sipulit. Kääntele seosta puuhaarukalla muutama minuutti ja mausta paprikajauheella.

3. Lisää vesi, tomaattipyree ja liemikuutio. Hauduta 10 minuuttia. Kuori sillä aikaa porkkanat ja viipaloi ne sekä sellerit. Lisää kasvikset keittoon ja hauduta vielä 10 minuuttia. Viimeistele keitto silputulla persiljalla.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 15 minuuttia + haudutusaika: 20 minuuttia

Resepti

1
kpl
punainen paprika
100
g
purjoa
3
kpl
valkosipulinkynttä
300
g
naudan paistijauhelihaa
1
tl
paprikajauhetta
1
l
vettä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
kpl
kasvisliemikuutio
3
kpl
keskikokoista porkkanaa
3
kpl
lehtisellerin oksaa
persiljaa