Kuva: Pia Inberg
Kuva: Pia Inberg

Makaronilaatikon muunnos syntyy spagetti bolognesea mukaillen.

1. Pätki spagetti kolmeen osaan. Keitä ja valuta spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Kuori ja silppua sipuli. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää sipuli. Sekoita joukkoon ­tomaatti- ja pestokastikkeet, sokeri sekä suola. Rouhi sekaan mustapippuria myllystä 6–7 kierroksen verran. Hauduta vielä parin minuutin ajan.

3. Voitele noin 2 litran vetoinen uuni­vuoka. Yhdistä spagetti ja jauhe­lihakastike vuoassa. Sekoita joukkoon juustoraaste. Valuta mozzarella ja revi se pieniksi paloiksi. Levitä palat pinnalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Sekoita kulhossa kananmunat, maito ja suola. Valuta seos vuokaan spagetin ja jauhelihan päälle tasaisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Kypsennä uunissa keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta on kauniin ruskea.

Resepti

Annoksia:
5
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 20 minuuttia + paistoaika: 25 minuuttia

Resepti

200
g
spagettia
1
kpl
keltasipuli
400
g
naudan paistijauhe­lihaa
1
dl
valmista tomaattipastakastiketta (esim. basilikalla maustettua)
3
rkl
punaista valmista ­pestokastiketta
sokeria
1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1
dl
mozzarellaraastetta
125
g
hyvää mozzarellaa
2
kpl
kananmunaa
5
dl
maitoa
suolaa
Sisältö jatkuu mainoksen alla