Soppa365
Jos rakastat kauratoskaomenoita ja omppupiirakkaa, tämä herkku on sinua varten.
Jos rakastat kauratoskaomenoita ja omppupiirakkaa, tämä herkku on sinua varten.

Rapeapintainen kauratoska-omenapiirakka onnistuu vaikka arki-iltana. Vatkainta et tarvitse ja tiskiäkin syntyy vain yhden kulhon verran.

Piirakan pohjana on murotaikina, joka valmistuu sekoittamalla ainekset keskenään. Jotta rasvaan voi yhdistää sokerin ja jauhot, se kannattaa notkistaa mikroaaltouunissa. Älä siis sulata, vaan pehmitä voita hetki. Näin sen sisältämä kosteus ei pääse haihtumaan ja piirakan pohjasta tulee sekä murea että helposti leikattava. 

Kun taikina on taputeltu vuokaan, päälle viipaloidaan runsaasti omppuja. Jos sinulla on valinnanvaraa, poimi hapokkaita omenoita, joiden rakenne ja maku säilyvät paistettaessa parhaiten.

Kaurahiutaleita, sokeria ja voita: rapea pinta on tuttu kauratoskaomenoista. Sen alla omenat saavat muhia pehmeän kypsiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nauti lämpimänä, jätskin tai kylmän vaniljakastikkeen kanssa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Kauratoska-omenapiirakka

8 palaa

15 min + 30 min paistaminen

100 g voita tai leivontamargariinia

¾ dl sokeria

1 muna

2 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

Päälle

500 g hapokkaita omenoita (noin 300 g omenaviipaleita)

Kauratoska

50 g voita tai margariinia

2 dl kaurahiutaleita

½ dl sokeria

1 tl kanelia

1 tl vaniljasokeria

  1. Pehmitä voi mikroaaltouunissa. Sekoita joukkoon sokeri ja muna. Mittaa ainesten päälle jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Pyöräytä jauhot ensin kevyesti keskenään, jotta leivinjauhe sekoittuu jauhoihin. Sekoita sitten ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  2. Voitele halkaisijaltaan 28-senttinen piirakkavuoka kevyesti. Kumoa taikina vuokaan ja taputtele se jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Pese omenat ja lohko ne kuorineen niin, että siemenkota jää jäljelle. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Asettele ne taikinan päälle vuokaan.
  4. Valmista kauratoska. Pehmitä siihen tuleva voi mikroaaltouunissa. (Voit käyttää samaa kulhoa kuin taikinaankin.) Sekoita joukkoon sokeri, kaurahiutaleet, kaneli ja vaniljasokeri. Ripottele seos omenoiden päälle vuokaan.
  5. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 25–30 minuuttia, kunnes pinta on rapeutunut ja saanut kauniin värin. Tarjoa piirakka lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Resepti: Emilia Kolari, Soppa365

Sisältö jatkuu mainoksen alla