Kuva: Pia Inberg
Kuva: Pia Inberg

Lohipallerot sopivat hyvin myös take away -lounaaksi työpaikalle.

1. Valmista riisi. Huuhtele riisiä juoksevan veden alla siivilässä, kunnes siitä valuva vesi on kirkasta.

2. Kumoa riisi paksupohjaiseen kattilaan ja kaada päälle vettä niin, että veden pinta on pari senttiä riisin yläpuolella.

3. Peitä kattila kannella, kuumenna kiehuvaksi ja alenna sitten lämpö minimiin.­

4. Anna hautua kannen alla 15 minuuttia­ ja varo raottamasta kantta hauduttamisen aikana, ettei höyry pääse karkaamaan. Nosta riisi liedeltä sivuun vielä 5 minuutiksi.

5. Kumoa lämmin riisi laakeaan astiaan ja valuta päälle sushiviinietikkaa ohuena norona. Sekoita riisiä vetelemällä sitä samalla lastalla pitkin ja poikin (viiltoliikkein). Jätä riisi huoneenlämpöön.

6. Leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Kostuta käsi ja ota siihen kunnon nokare riisiä. Paina lohipala­ keskelle riisin sisään ja lisää majoneesia. Sulje täyttökohta pyörittelemällä riisiä lohi­palan ympärille.

Resepti

Annoksia:
15
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin 1 tunti

Resepti

2
dl
sushiriisiä
vettä höyryttämiseen
sushiviinietikkaa

täyte:

noin 100 g loimu- tai savulohta
noin puoli dl majoneesia tai smetanaa