Juontaja Janne Kataja hemmottelee vaimoaan ruualla, jota ei suostu itse edes maistamaan. Jo on kumma, jos ei näillä ruuilla tie vie sydämeen.

Viherkeitto

4 annosta
Valmistusaika: 1 1/2 tuntia

5 isoa perunaa
5 isoa sipulia
1 l vettä
3 ruukkua ruohosipulia tai tuoretta lipstikkaa
2 kasvisliemikuutiota
1/4 tl valkopippuria
1/4 tl mustapippuria
4 dl kuohukermaa

Raasta perunat ja hienonna sipulit ihan pieniksi. Laita raaste ja silppu kattilaan ja kaada päälle puolet vedestä. Keitä 20 minuuttia. Hienonna ruohosipuli tai lipstikka ja lisää se liemikuutioiden ja lopun veden kanssa keittoon. Mausta pippureilla. Keitä pienellä lämmöllä tunnin ajan välillä hämmentäen. Lisää joukkoon kerma ja kiehauta. Anna keiton hautua hetki ennen tarjoilua.

Nepalilainen broilerikastike

6 annosta
Valmistusaika: 45 minuuttia

3 sipulia
4 valkosipulinkynttä
4 cm tuoretta inkivääriä
1–2 chilipaprikaa
2 rkl öljyä
1 tlk (380/230 g) kypsiä linssejä
2 dl paksua maustamatonta jogurttia
3 tl suolaa
2 rkl paprikajauhetta
1 rkl kurkumaa
1 rkl juustokuminaa
1 rkl jauhettua korianteria
1 kg broilerifileetä

Kuori ja hienonna sipulit, valkosipulinkynnet, inkivääri ja chilit. Kuullota niitä keskilämmöllä öljyssä pari minuuttia. Pidä lämpö niin pienenä, etteivät ainekset ruskistu. Siirrä sipuliseos isoon kattilaan.
Huuhtele linssit kylmällä vedellä ja lisää ne jogurtin ja mausteiden kanssa kattilaan. Sekoita. Jätä kattila miedolle lämmölle. Leikkaa broilerifileet kuutioiksi tai suikaleiksi. Paista ne pannulla kypsiksi kolmessa erässä. Siirrä kypsät lihapalat kattilaan kastikkeen sekaan. Hauduta pari minuuttia. Tarjoa basmatiiriisin kanssa.

Vinkki! Käyttövalmiita linssejä myydään kasvissäilykehyllyssä.

Salainen suklaaherkku

2 annosta
Valmistusaika: 10 minuuttia

1/2 l tuoreita mansikoita
1 rkl tomusokeria
4 palaa maitosuklaata (Fazerin sinistä)
1 rkl suolapähkinöitä

Perkaa mansikat annoskulhoihin. Ripottele tomusokeri marjoille. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja valuta se mansikoille. Koristele annos rouhituilla suolapähkinöillä.