Kodin Kuvalehti
Mokkapalojen kuorrutuksesta saa vatkaamalla täyteläistä vaahtoa.
Mokkapalojen kuorrutuksesta saa vatkaamalla täyteläistä vaahtoa.

Mokkapaloja leikatessa saattaa reunapaloja jäädä yli – mikä on nyt ihana juttu!

Oi, mokkapalat! Tämä uskomaton retroleivos hurmaa kerta toisensa jälkeen.

Suosikkileivos on ihanan muuntuvainen. Mokkapalat taipuvat kääretortuksi ja donitseiksi. Mokkapalojen hukkapaloista taas voi koota pieniä kakkusia jälkiruokamaljoihin. Tee leivoksia myös siinä tapauksessa, jos mokkapalapohjasi sattuu kuivahtamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mokkapalojen kuorrutuksen voi vaahdottaa jääkaappikylmänä

Kulhon herkullisuuden salaisuus on kuorrutteessa, joka on vaahdotettu. Mokkapalojen peruskuorrutus nimittäin vaahtoutuu täyteläiseksi, kunhan kuorrute on vaahdotettaessa aivan jääkaappikylmää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eli jos tiedät syöväsi mokkapalakulhot saman tien, tee kuorrutusta puolitoistakertainen annos. Vaahdotetusta kuorruksesta voi tehdä myös koristeita mokkapalojen päälle.

Reunapalat voi myös pakastaa ja koota jälkiruuaksi myöhemmin

Mokkapalakulhot onnistuvat myös pakastetuista paloista. Silloin kuorrutus täytyy valmistaa leivoksia varten erikseen, mutta se kannattaa.

Kulhoon kerrostettuun, kahvilla kostutettuun mokkapalaan ei voi olla ihastumatta. Parasta on raikkaus, sillä mokkapalojen makeutta voi kerrosleivoksessa taittaa kätevästi marjoilla, esimerkiksi tyrneillä. Lopputulos on ainakin monen aikuisen mieleen.

Tee mokkapalat esimerkiksi tällä reseptillä:


Ja kokoa mokkapalakulhot näin:

4 annosta, 10 min

Mokkapalakulhot

½ l mokkapalojen reunapaloja

4 rkl kahvia

½ annosta mokkapalojen kuorrutetta jäähdytettynä

tuoreita marjoja

  1. Laita mokkapalojen kuorrutus jääkaappiin ja anna sen kylmetä kunnolla.
  2. Vaahdota kuorrutus sähkövatkaimella kuohkeaksi.
  3. Painele mokkapaloista ylijääneitä reunapaloja jälkiruokakulhon pohjalle. Kostuta kahvilla, jos palat ovat ehtineet jo kuivahtaa tai käytät pakastettuja reunapaloja.
  4. Lusikoi päälle vaahdotettua kuorrutusta ja ripottele päälle tuoreita marjoja, esimerkiksi tyrnejä.
  5. Tee halutessasi toinen kerros samaan tapaan.

Tämä on Kodin Kuvalehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Kodin Kuvalehden juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/kodinkuvalehti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla