Soppa365
Parhaat kalapuikot ikinä! Keveän rapea paistopinta vie kielen.
Parhaat kalapuikot ikinä! Keveän rapea paistopinta vie kielen.

Valmista kalapuikot itse! Homma on helpompi ja nopeampi kuin uskotkaan. Nämä kalapuikot päihittävät valmisversiot mennen tullen.

Parasta kalapuikkokalaa on vaalea kala, kuten turska tai kuha. Hanki kala valmiina fileinä tai fileoi se itse. Poista ruodot ja puolita fileet pitkittäin.

Jos haluat oikaista nämä vaiheet tai valmistaa kalapuikot edullisemmin, voit käyttää hyvin myös pakastekalaa kuten ruodotonta turskaa tai seitiä. Kalaa on helpointa leikata ja paistaa, kun se on vielä kohmeista. Älä siis sulata kokonaan.

Näiden kalapuikkojen rapeuden salaisuus on tuplaleivitys. Kalapalat dipataan ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi vielä korppu- tai pankojauhoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka leivitys onnistuu mainiosti tavallisilla korppujauhoilla, pankojauhot ovat tähän tarkoitukseen ehdottomasti parhaita. Karkean rakenteensa vuoksi ne eivät imaise niin helposti rasvaa itseensä, jolloin paistopinnasta tulee kevyt ja herkullisen rapea. Löydät pankojauhoja varmimmin isojen markettien Japani-hyllystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Paistaminen on yhtä nopsaa kuin valmiidenkin kalapuikkojen: muutama minuutti molemmin puolin.

 

Kalapuikot

4 annosta

25 min

600 g ruodottomia kalafileitä, esim. kuhaa tai turskaa

2 kananmunaa

1 dl vehnäjauhoja

1 dl panko- tai korppujauhoja

½ tl suolaa

½ tl valkopippuria

rypsi- tai oliiviöljyä paistamiseen

  1. Vatkaa kananmunien rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja kolmanteen korppujauhot.
  2. Poista kaloista ruodot. Halkaise kalafileet pituussuunnassa, ja jos fileet ovat kovin pitkiä, puolita suikaleet. Mausta valkopippurilla ja suolalla.
  3. Pyöräytä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, karista ylimääräinen pois. Sen jälkeen kieräytä kalapala kananmunassa, valuta jälleen ylimääräinen pois. Lopuksi pyöritä kala pankojauhoissa tai korppujauhoissa.
  4. Paista puikot pannussa runsaassa öljyssä kullanruskeiksi. Paistoaika vaihtelee kalan paksuuden mukaan, noin 2–3 minuuttia molemmin puolin. Nosta talouspaperille odottamaan.
  5. Tarjoa kalapuikot tillillä maustetun jogurttikastikkeen, sitruunalohkojen ja salaatin kera.

Resepti: Sanna Kekäläinen, Glorian ruoka & viini

Sisältö jatkuu mainoksen alla