Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Täytetyt paprikat ovat pehmeitä ja täynnä maukasta kuskus-juustoseosta. Ne maistuvat mainioilta kylminäkin.

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Halkaise paprikat pituussuunnassa kahtia ja poista siemenet ja valkoiset seinämät. Sipaise paprikoiden ulkopintaan hieman öljyä ja nosta ne uunipellille leikkauspinta alaspäin. Pane paprikat uuniin 15 minuutiksi.

2. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä pannulla ja kuullota sipuleita öljyssä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää kuskus ja jatka paistamista välillä sekoitellen, kunnes kuskus on saanut vähän väriä. Lisää liemikuutio, vesi ja murusteltu chili. Nosta kansi päälle, käännä lämpö pois ja jätä kuskus turpoamaan 5 minuutiksi.

3. Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä. Raasta sitruunasta ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi, purista hedelmästä mehu ja lisää kikherneiden kanssa kuskusiin. Murustele vuohenjuusto mukaan. Hienonna yrtit ja lisää ne kuskusiin. Mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla.

4. Käännä uunissa olleet paprikat ja lusikoi niihin täyte. Voit ripotella pinnalle juustoraastetta. Pane paprikat uuniin vielä 10 minuutiksi.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 40 minuuttia

Resepti

4 paprikaa
öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 ½ dl kuskusia
½ kasvisliemikuutio
2
dl
kiehuvan kuumaa vettä
(1 pieni kuivattu chili)
1 ½ dl (150 g) käyttövalmiita kikherneitä
½ (luomu)sitruuna
125
g
vuohenjuustoa (chevre-pötköä)
1
dl
tuoreita yrttejä (lehtipersilja, minttu, korianteri)
suolaa ja mustapippuria
(1 dl juustoraastetta)

Tässäpä herkku, joka hiljentää vaativammankin makeanhimon. Överiletut silataan vielä sitruunatahnalla ja kermavaahdolla. 

Suklaaletut ja vaahtokarkkeja

Noin 10 kpl

Noin 1 tunti

Taikina:

3 munaa

½ dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

½ dl kaakaojauhetta

3 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

5 dl piimää

½ dl sulatettua voita

4–6 rkl voit tai margariinia paistamiseen

Lisäksi:

Lemon curd -tahnaa

Vaahtokarkkeja

Mansikoita

Kermavaahtoa

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhot ja piimä. Sekoita tasaiseksi, paksuksi taikinaksi. Lisää lopuksi sula, jäähtynyt voi.

2. Kuumenna pieni blinipannu tai perinteinen lettupannu. Sulata noin ruokalusikallinen rasvaa pannulla ja kaada taikinaa parin sentin paksuudelta. Paista 3–5 minuuttia, niin, että lettu hieman turpoaa ja paistuu. Käännä letut ja paista vielä 2–3 minuuttia.

3. Tarjoile letut sitruunatahnan, vaahtokarkkien ja mansikoiden kanssa. Lisää halutessasi letuille vielä kermavaahtoa.

Makkaratikut aikuiseen makuun voi paistaa grillin sijaan myös takassa tai uunissa. 

Makkaratikku

6 annosta, noin 20 min

Tarvitset

1 tlk (240 g) croissant-taikinaa (esim. Danerolles)

6 grillimakkaraa

20 lehteä salviaa

6 rkl maalaissinappia (esim. Dijon)

Kastike

2 dl ketsuppia

1 dl majoneesia

1 oksa rosmariinia

1 tl chiliä

  1. Avaa taikinapurkki pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä taikina ja leikkaa kuuteen osaan katkoviivojen mukaan. Leikkaa makkaraan viillot. Irrota salvian lehdet.
  2. Sivele taikinapalojen pintaan sinappia ja paina sinapin päälle 4 salvianlehteä. Kääri taikina napakasti makkaran ympärille ja paina grillitikku makkaran läpi.
  3. Grillaa hiilloksella tai grillissä. Voit kypsentää myös 200 asteisessa uunissa 15–18 minuuttia.
  4. Tee kastike ja tarjoile tuoreiden makkaratikkujen kanssa.