Me Naiset
|
Anu Brask
Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Punaviinipullon pohjat kannattaa lisätä italialaisittain risottoon. Vielä kun maustat risoton tuoreella rosmariinilla, saat makuun uudenlaista syvyyttä­.

1. Kuumenna kasvisliemi. Kuori ja raasta punajuuri. Lisää raaste liemeen. Nosta sivuun ja pidä lämpimänä.

2. Kuori ja hienonna valkosipulit. ­Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää valkosipuli, öljy ja rosmariininoksa kattilaan. Sekoittele.

3. Lisää riisi ja kuullota pari minuuttia, kunnes se muuttuu reunoiltaan hieman kiiltäväksi. Kaada viini joukkoon ja sekoita voimakkaasti. Kun viini on kiehunut kasaan, lisää punajuuriraasteista kasvislientä kauhallinen (noin 1 dl) kerrallaan koko ajan sekoittaen. Jatka tätä, kunnes koko liemimäärä on imeytynyt risottoon. Risotto kypsyy noin 20 minuutissa. Se saa jäädä löysäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Lisää parmesaani (ja halutessasi suolaa). Murustele päälle vuohenjuustoa ja lisää tuoretta rucolaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 35 minuuttia

Resepti

8
dl
kasvislientä
1 punajuuri
2–3 valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
1
rkl
oliiviöljyä
1 tuuhea rosmariininoksa
3
dl
risottoriisiä (arborio)
2
dl
punaviiniä
1
dl
raastettua parmesaani­juustoa
200
g
vuohenjuustoa
rucolaa
Sisältö jatkuu mainoksen alla