Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola. Lisää jauhot vähän kerrallaan samalla vaivaten, kunnes taikina ei enää tartu käsiin. Peitä taikina liinalla ja anna kohota 30 minuuttia.

2. Valmista täytteet. Voit käyttää valmiita lihapullia tai sulatettuja pakastefalafeleja. Voit myös tehdä lihapullat itse. Tee tällöin vain
8–10 isoa pullaa, paista ne pannussa ja jätä sisältä raaoiksi.

3. Huuhtele pinaatti ja kuori ja hienonna valkosipuli. Paista niitä pannussa öljyssä pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle, pyöritä pötköksi ja jaa 8–10 palaan. Pyöritä palat palloksi ja kauli letuiksi (halkaisija noin 15 cm).

5. Leivitä pesto letuille niin, että reunoihin jää pari senttiä taikinaa. Laita lihapullat tai falafelit, pinaatti ja kaprikset päälle ja lisää halutessasi palat mozzarellaa. Rouhaise vielä suolaa ja pippuria pinnalle. Kerää letun reunat täytteen päälle ja nipistä tiiviisti yhteen.

6. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja nosta nykeröt pellille sauma alaspäin. Voitele nykeröt munalla ja ripottele halutessasi jauhoja päälle. Paista uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa lämpimänä tai jäähtyneenä.

Vinkki! Voit korvata 1–2 dl vehnäjauhoista ruis-, speltti- tai
grahamjauhoilla.

Resepti

Annoksia:
8
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 30 minuuttia + kohotus: 30 minuuttia + paistoaika: 15 minuuttia

Taikina

1
ras
kuivahiivaa
3
dl
vettä
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
7
dl
vehnäjauhoja

Täyte

600
g
lihapullia tai pakaste­falafeleja (esim. Hälsans kök)
200
g
pinaattia
2
kpl
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
1
dl
punaista pestoa
50
g
kapriksia
(1 iso pallo mozzarellaa)
suolaa ja pippuria

Voiteluun

1
kpl
kananmuna