1. Pane tee hautumaan kylmään veteen edellisenä iltana. Voit käyttää pussi- tai irtoteetä. Jos et löydä jasminteetä, myös mintulla maustettu vihreä tee toimii boolissa hyvin. Leikkaa sitruuna viipaleiksi ja lisää teen joukkoon.
2. Ota sitruunat seuraavana päivänä pois teestä.
3. Täytä tarjoilukannu jäillä. Purista limetin mehu kannuun, lisää tee ja sekoita. Lisää halutessasi rommi.
4. Lisää ginger beer. Leikkaa inkivääri ohuiksi viipaleiksi juoman koristeeksi. Lisää myös sitruunamelissat kannuun. Tarjoile juoma.
Vinkki. Jos et muistanut panna teetä hautumaan edellisenä päivänä, keitä se normaaliin tapaan ja jäähdytä jääkaapissa.
Voit korvata ginger beer –juoman hennommin inkivääriltä maistuvalla ginger alella.

Resepti

Annoksia:
6
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 10 minuuttia + 8 tuntia hauduttamiseen

8
dl
(jasmin)teejuomaa
sitruuna
limetti
(1 ½ dl vaaleaa rommia)
koristeeksi:
tuoretta inkivääriä
sitruunamelissan lehtiä
Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.