Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

Ilmavat punajuuri-suklaa­kuppikakut saavat päälleen tuhdin pähkinävoikuorrutteen.

1. Nosta voi pöydälle lämpiämään. Kuori ja pilko punajuuri. Keitä se kypsäksi ja soseuta sileäksi soseeksi.

2. Leikkaa voi noin sentin kuutioiksi. Pilko suklaa ja sulata se varovasti kattilassa. Lisää kuuma kahvi suklaaseen. Sekoita ja lisää voikuutiot. Lisää myös punajuurisose.

3. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe erillisessä kulhossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset suklaamassaan. Lisää kuiva-aineseos ja sekoita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi, lisää sokeri lusikallinen kerrallaan vatkaamista jatkaen. Kääntele valkuaisvaahto hellästi suklaataikinaan.

6. Kaada taikina tukeviin muffinivuokiin tai muffinipellin koloihin. Paista 175 asteessa 15–20 ­minuuttia. Kokeile taikinan kypsyyttä tikulla. Kun taikina ei enää tartu tikkuun, kuppikakku on kypsä.

7. Mittaa kuorrutteen ainekset kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi. Pursota täyte tai levitä se veitsen avulla jäähtyneiden kuppikakkujen päälle.

Huomaa!  Valkuaisvaahto kohottaa kuppikakut paistamisen aikana, mutta uunista ottamisen jälkeen ne laskeutuvat hiukan.

Resepti

Annoksia:
12
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 25 minuuttia + paistoaika: 20 minuuttia

Resepti

100
g
voita
150
g
punajuuri
100
g
suklaata
2
rkl
vahvaa kahvia
1
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
kaakaojauhetta
leivinjauhetta
3
kpl
kananmunaa
2
dl
sokeria

Kuorrute

100
g
tuorejuustoa
25
g
voita
1
dl
maapähkinävoita
1
dl
tomusokeria
1
rkl
maitoa tai kermaa
Sisältö jatkuu mainoksen alla