Makea bataatti ja suolainen feta ovat kuin luodut toisilleen.
Makea bataatti ja suolainen feta ovat kuin luodut toisilleen.

Kokkaa piirakan seuraksi karpalosalaattia.

1. Ota lehtitaikinalevyt sulamaan. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

2. Kuori bataatti. Leikkaa se ohuiksi siivuiksi veitsellä tai juustohöylällä. Murusta feta kulhoon ja sekoita se mössöksi creme fraichen kanssa.

3. Kauli lehtitaikinat haluamaasi muotoon, levitä fetaseos tasaisesti päälle ja asettele bataattisiivut limittäin. Voitele öljyllä.

4. Paista uunin keskiosassa 30 minuuttia. Testaa kypsyys kokeilemalla, onko bataatti pehmentynyt.

5. Tee rucolasalaatti. Pese ja kuivaa rucola. Laita kulhon pohjalle öljy ja suola. Kieräytä salaatti ja karpalot sekaisin öljyn kanssa.

Lue lisää:

Kantarelli-pekoni-omenapiiras

Jauhelihapiirakka valmistuu myös filotaikinasta!

Sieni-kinkkupiirakka

Resepti

Bataattifetapiiras karpalosalaatilla 4 annosta valmistusaika 25 min + paistoaika 30 min

4
levyä lehtitaikinaa
1
(400 g) pieni bataatti
150
g
fetaa
1
prk
(150 g) creme fraichea
1
rkl
öljyä

KARPALOSALAATTI

1
rucolaruukku
1
rkl
oliiviöljyä
suolaa
kuivattuja karpaloita