Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Suolainen vuohenjuusto sopii täydellisesti tumman suklaan kanssa.

1. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Vuoraa matala­reunainen vuoka (noin 28 x 20 cm) leivin­paperilla ja voitele paperi.

2. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Vatkaa jauhot, muscavadosokeri, mantelijauhe ja munat tasaiseksi taikinaksi. Sekoita joukkoon sula suklaa. Kaada taikina vuokaan.

3. Tee päällinen. Vaivaa vuohenjuusto notkeaksi. Vatkaa juuston joukkoon muna, sokeri ja ­vaniljasokeri. Lusikoi vuohenjuustoseos vuokaan taikinan päälle. Tee veitsellä tai tikulla pyörteitä niin, että pintaan tulee raitoja. Älä ­sekoita liikaa, etteivät maut sulaudu yhteen.

4. Paista torttua uunissa 35–40 minuuttia, kunnes torttu on keskeltä kevyesti jähmettynyt. Jäähdytä vuoassa huoneenlämpöiseksi ja leikkaa paloiksi.

Resepti

Annoksia:
16
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 30 minuuttia + paistoaika: 40 minuuttia

Resepti

300
g
tummaa suklaata (70%)
125
g
voita
noin 1 dl vehnäjauhoja
leivinjauhetta
3
dl
vaaleaa muscavadosokeria (tavallinenkin sokeri käy)
75
g
mantelijauhetta
3 munaa

päälle:

300
g
levitettävää vuohenjuustoa
1 muna
sokeria
2-3 tl vaniljasokeria