Kuva: Sami Repo
Kuva: Sami Repo

Leipävanukkaan pinnalla on rapsakkaa kuorrutetta, jotta jälkiruuassa olisi mukavasti pureskeltavaa.

1. Leikkaa leipä 2–3 sentin kuutioiksi. Voitele laakea uunivuoka voilla ja levitä leipäpalat vuokaan.

2. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa hedelmä noin sentin kuutioiksi. Kaada omenakuutiot vuokaan. Ripottele kaneli omenoiden päälle.

3. Vatkaa muna, maito ja sokerit sekaisin. Kaada seos vuokaan.

4. Sulata voi ja sekoita se kaurahiutaleisiin. Lisää pähkinät, siemenet, fariinisokeri ja kardemumma. Ripota seos vuokaan.

5. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 25 ­minuuttia. Tarjoa kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 50 minuuttia

Resepti

200
g
kuivahtanutta vaaleaa leipää
voita vuoan voiteluun
2 omenaa
1
tl
kanelia
1 muna
3
dl
kevytmaitoa
sokeria
1
tl
vaniljasokeria

päälle:

sulatettua voita
3
dl
kaurahiutaleita
1
dl
pekaanipähkinöitä
kurpitsansiemeniä
0.5-1 dl fariinisokeria
kardemummaa
tarjoiluun kermavaahtoa tai vaniljakastiketta