Kuvat
Ninna Lindström
Vinkki! Käytä loput kondensoidusta maidosta jälkiruokakastikkeena tuoreille marjoille ja hedelmille tai lorauta se lettutaikinaan.
Vinkki! Käytä loput kondensoidusta maidosta jälkiruokakastikkeena tuoreille marjoille ja hedelmille tai lorauta se lettutaikinaan.

Mustikan ja piparin piirakkaliitto valmistuu vartissa ja ilman uunia.

Vartin mustikka-piparipiirakka

8 annosta

Valmistusaika 15 minuuttia

  • 150 g pipareita/ suklaakeksejä
  • 25 g voita

Täyte

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • 3 dl kuohukermaa
  • ¾ dl kondensoitua (sokeroitua) maitoa
  • 2 tl jauhettua kanelia

Lisäksi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • 4 dl mustikoita
  1. Viilennä kondensoitu maito jääkaapissa.
  2. Jauha keksit hienoksi tehosekoittimessa tai kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita kekseihin. Painele seos piirakkavuoan pohjalle.
  3. Vatkaa kerma, kondensoitu maito ja kaneli keskenään sähkövatkaimella vaahdoksi (tämä vie muutaman minuutin). Kaada keksipohjan päälle ja koristele mustikoilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla