Soppa365
Punakaalia, porkkanaa ja papuja! Tässä vokissa on värejä joka sormelle.
Punakaalia, porkkanaa ja papuja! Tässä vokissa on värejä joka sormelle.

Ota haltuun hapanimelän kastikkeen kaava, ja saat kasvisvokista herkkua joka kerralla.

Helpoin kasvisruoka kahdelle? Vokki, johon sopivat melkein kaikki kasvikset aina kaaleista porkkanoihin. Työläin vaihe on kasvisten pilkkominen, jonka voi kiireisenä päivänä ohittaa ostamalla joukkoon kaalit valmiiksi suikaloituna.

Kasvisvokin maun takaa herkullinen hapanimelä vokkikastike. Se valmistuu sekoittamalla ainekset keskenään. Hapokas, raikas ananasmehu sopii mainiosti soosin pohjaksi, mutta yhtä hyvin voit käyttää omenatuoremehuakin. Muutkin ainekset löytyvät todennäköisesti jääkaapistasi, joten erillisiä kastikkeita ei tarvitse ostaa tätä varten.

Tärkeintä kasvisvokin valmistuksessa on paistaa kasvikset melko kovalla lämmöllä rapeiksi ja kauniin värisiksi. Jätä kasviksiin purutuntumaa ja lisää kastike aivan lopuksi, koska vokki on parhaimmillaan herkullisen rapeana, kun kasvikset ovat irrallaan toisistaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vegevokki

2 annosta

10 min + 8 min kypsentäminen

300 g punakaalia

2 porkkanaa

3 kevätsipulia varsineen

1 punainen chilipalko

1 rkl öljyä

200 g soijapapuja tai pitkiä vihreitä papuja (pakaste)

1 rkl seesaminsiemeniä

Hapanimelä vokkikastike

1 dl ananasmehua

1 tl valkoviinietikkaa

2 tl fariinisokeria

1 rkl soijakastiketta

2 rkl ketsuppia

  1. Aloita sekoittamalla kaikki kastikkeen aineet kulhossa keskenään.
  2. Suikaloi punakaali ja porkkanat. Hienonna kevätsipuli ja chili. Kuumenna öljy vokkipannussa ja paista kasviksia noin 5 minuuttia käännellen. Pidä pannu koko ajan kuumana. Lisää pavut ja seesaminsiemenet ja jatka paistamista vielä muutama minuutti.
  3. Tarjoa kastike joko kylmänä erikseen tai lisää vokkipannulle kasvisten joukkoon ja kuumenna vielä pikaisesti.

Resepti: Raisa Laine, Sport

Sisältö jatkuu mainoksen alla