Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

Kikherneistä syntyy nopeasti maistuvat vegepihvit vaikka sandwichin väliin.

Pikakokin vegepihvit

(8 annosta)
Valmistusaika: 20 minuuttia + vetäytyminen: 30 minuuttia
2 tlk (à 400/265 g) kikherneitä
1 pieni punasipuli
½ ruukkua korianteria
2 1/2 dl korppujauhoja
2 tl cayennepippuria
1 tl suolaa
2 tl juoksevaa hunajaa
(150 g vuohenjuustoa, esim. Chèvrus)
lisäksi: 1–2 dl rypsiöljyä

1. Huuhtele kikherneet. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna korianteri. Soseuta kikherneet karkeahkoksi massaksi teho- tai sauvasekoittimella. Sekoita sipuli, korianteri, korppujauhot, cayennepippuri, suola ja hunaja joukkoon.

2. Muotoile massa kostutetuin käsin pihveiksi. Piilota halutessasi pihvien sisään nokare vuohenjuustoa. Pihvien rakenne on mureneva, joten laita ne jääkaappiin vetäytymään 30 minuutiksi. Jos teet sandwichejä, esivalmistele leipä ja kasvikset tällä ajalla.

3. Paista pihvejä paistinpannussa reilussa öljymäärässä noin 2 minuuttia molemmin puolin. Nosta pihvit hetkeksi talouspaperin päälle.

Katso vegesandwichin ohje Me Naisten numerosta 16–17/2014, sivulta 69. Voit myös ostaa digilehden täältä.