Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Amerikkalaisten aamiaispannareiden tapaan valmistetut letut syntyvät ilman maitoa ja vehnäjauhoa.

Yhdistä kulhossa kaikki jauhot, leivinjauhe, suola ja kaneli
 Sekoita toisessa kulhossa mantelimaito, hunaja, öljy ja kanan­munat tasaiseksi seokseksi. Kuori omenat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Sekoita raaste maitoseokseen. Lisää lopuksi jauhoseos.

Jätä sivuun turpoamaan noin 10 minuutiksi. Mikäli seos on pannukakkutaikinaksi liian paksua, notkista sitä tilkalla maitoa. Paista kauniin kullanruskeiksi pannukakuiksi öljytyllä pienellä lettu­pannulla. Nauti esimerkiksi vaahdotetun vaniljakastikkeen ja juoksevan hunajan kanssa.

Resepti

Annoksia:
10
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika 45 minuuttia

Resepti

3
dl
hirssijauhoa
2
dl
maissitärkkelystä
2
dl
perunajauhoa
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
kanelia
ripaus suolaa
4
dl
kookos- tai mantelimaitoa
4
rkl
hunajaa
2
rkl
öljyä
2
kpl
kananmunaa
2
kpl
hapanta omenaa