Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Amerikkalaisten aamiaispannareiden tapaan valmistetut letut syntyvät ilman maitoa ja vehnäjauhoa.

Yhdistä kulhossa kaikki jauhot, leivinjauhe, suola ja kaneli
 Sekoita toisessa kulhossa mantelimaito, hunaja, öljy ja kanan­munat tasaiseksi seokseksi. Kuori omenat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Sekoita raaste maitoseokseen. Lisää lopuksi jauhoseos.

Jätä sivuun turpoamaan noin 10 minuutiksi. Mikäli seos on pannukakkutaikinaksi liian paksua, notkista sitä tilkalla maitoa. Paista kauniin kullanruskeiksi pannukakuiksi öljytyllä pienellä lettu­pannulla. Nauti esimerkiksi vaahdotetun vaniljakastikkeen ja juoksevan hunajan kanssa.

Resepti

Annoksia:
10
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika 45 minuuttia

Resepti

3
dl
hirssijauhoa
2
dl
maissitärkkelystä
2
dl
perunajauhoa
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
kanelia
ripaus suolaa
4
dl
kookos- tai mantelimaitoa
4
rkl
hunajaa
2
rkl
öljyä
2
kpl
kananmunaa
2
kpl
hapanta omenaa
Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.