Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

Hunajainen juustokakku syntyy mutkattomasti, sillä se paistetaan ja tarjoillaan uunivuoassa. Kakku kestää mainiosti kuljetustakin.

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

2. Murskaa keksit. Sekoita voisulan kanssa. Painele seos uunivuoan pohjalle. Paista 5 minuuttia.

3. Laita jogurtti ja tuorejuusto ­kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Mausta seos sitruunankuorella ja hunajalla.

4. Levitä seos vuokaan keksipohjalle. Peitä foliolla ja jatka paistamista 45 minuuttia. Poista folio ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia tai kunnes paistos saa kauniin värin pintaan ja on hyytynyt. Muista, että kakku hyytyy lisää jäähtyessään.

5. Anna jäähtyä. Paistos säilyy ­jääkaapissa noin kolme päivää. Viimeistele halutessasi pistaasipähkinöin (tai mantelilastuilla). ­Tarjoa mansikoiden kanssa.

Vinkki!  Tämä kakku maistuu ­nimensä mukaisesti hunajalle.
Jos pidät vienommasta hunajan mausta tai kotona ei ole kuin ­purkinjämät, voit korvata osan määrästä sokerilla. 1 dl sokeria vastaa makeudeltaan ¾ desiä ­hunajaa.

Resepti

Annoksia:
10
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 10 minuuttia + 1 tunti uunissa

Resepti

150
g
kanelikeksejä (esimerkiksi Lu:n Bastogne) tai digestive
85
g
voisulaa
3
dl
kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
600
g
maustamatonta tuore­juustoa (esimerkiksi Philadephia)
3
kpl
kananmunia
1
kpl
sitruunan kuori raastettuna
2
dl
juoksevaa hunajaa
tarjoiluun mansikoita ja rouhittuja pistaaseja