Kuva Sami Repo
Kuva Sami Repo

Hunajainen juustokakku syntyy mutkattomasti, sillä se paistetaan ja tarjoillaan uunivuoassa. Kakku kestää mainiosti kuljetustakin.

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

2. Murskaa keksit. Sekoita voisulan kanssa. Painele seos uunivuoan pohjalle. Paista 5 minuuttia.

3. Laita jogurtti ja tuorejuusto ­kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Mausta seos sitruunankuorella ja hunajalla.

4. Levitä seos vuokaan keksipohjalle. Peitä foliolla ja jatka paistamista 45 minuuttia. Poista folio ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia tai kunnes paistos saa kauniin värin pintaan ja on hyytynyt. Muista, että kakku hyytyy lisää jäähtyessään.

5. Anna jäähtyä. Paistos säilyy ­jääkaapissa noin kolme päivää. Viimeistele halutessasi pistaasipähkinöin (tai mantelilastuilla). ­Tarjoa mansikoiden kanssa.

Vinkki!  Tämä kakku maistuu ­nimensä mukaisesti hunajalle.
Jos pidät vienommasta hunajan mausta tai kotona ei ole kuin ­purkinjämät, voit korvata osan määrästä sokerilla. 1 dl sokeria vastaa makeudeltaan ¾ desiä ­hunajaa.

Resepti

Annoksia:
10
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: 10 minuuttia + 1 tunti uunissa

Resepti

150
g
kanelikeksejä (esimerkiksi Lu:n Bastogne) tai digestive
85
g
voisulaa
3
dl
kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
600
g
maustamatonta tuore­juustoa (esimerkiksi Philadephia)
3
kpl
kananmunia
1
kpl
sitruunan kuori raastettuna
2
dl
juoksevaa hunajaa
tarjoiluun mansikoita ja rouhittuja pistaaseja
Salaattirullat ovat helppo eväs. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Piristä viikonlopun illanistujaisia hauskoilla caesarsalaattirullilla.

Caesarsalaatti rullalla

4 annosta

Valmistusaika 30 min

2 kerää sydänsalaattia

1 pkt (n. 150 g) pekonia

2 avokadoa

100 g ituja tai silmusalaattia

dippi

1 ½ dl majoneesia

½ sitruuna

2 rkl kapriksia tai 2 anjovisfilettä

½ dl parmesaaniraastetta

mustapippuria myllystä

1 Valmista ensin dippi. Mittaa astiaan majoneesi ja purista sitruunan mehu. Lisää kaprikset tai anjovisfileet ja juustoraaste. Soseuta sauvasekoittimella hyvin. Rouhi pippuria

ja sekoita.

2 Kuumenna pannu ja levitä pekonit vierekkäin pannulle. Paista rapeiksi ja anna jäähtyä talous<HH>paperin päällä.

3 Irrottele salaattikerästä isot lehdet syrjään odottamaan. Hienonna ne lehdet, joihin ei saa käärittyä täytettä. Kuutioi avokado. Leikkaa pekonisiivut pieneksi. Sekoita kulhossa salaattisilppu, pekonit, avokadokuutiot ja idut.

4 Aseta salaatinlehdelle noin ruokalusikallinen täytettä. Taita kevyesti sivusta lehden reunat sisäänpäin ja kääräise rullalle. Kiinnitä halutessasi hammastikulla.

Tiramisukakku sopii tarjottavaksi aikuisten juhliin. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tiramisu-jäätelökakun voi tehdä hyvissä ajoin odottamaan pakkaseen.

Taivaallinen tiramisu-jäätelökakku

8 annosta

Valmistusaika 10 min + pakastus 20 min

50 g tummaa suklaata

1 ½ dl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

12–16 marsalakeksiä

1 l vaniljajäätelöä

2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta

lisäksi

leipävuoka tai vastaava

1 Rouhi tumma suklaa veitsellä. Sekoita kahvi ja likööri lautasella. Dippaa puolet kekseistä yksi kerrallaan pikaisesti seokseen. Lado ne mahdollisimman tiiviisti vuoan pohjalle.

2 Leikkaa jäätelö puoliksi pituussuunnassa. Aseta toinen jäätelölevy tiiviisti keksien päälle. Dippaa ja lado toinen keksikerros. Ripottele puolet suklaasta keksien päälle. Aseta toinen jäätelölevy keksien päälle. Pakasta kakkua 20 minuuttia.

3 Kumoa kakku vuoasta. Ripottele kaakaojauhetta siivilän avulla kakun päälle. Käytä loput suklaasta koristeluun.