Suolainen muusijauhe, mehevät aprikoosit ja makea kinuski tekevät tästä piirakasta täydellisen.
Suolainen muusijauhe, mehevät aprikoosit ja makea kinuski tekevät tästä piirakasta täydellisen.

Yllätysvieraita tulossa? Ei hätää, jos kaapissa on muusijauhetta ja säilykehedelmiä!

Perunamuusijauheen käyttö suolaisessa leivonnassa on jo monelle tuttu juttu, mutta tiesitkö, että suolainen muusijauhe tuo vastustamatonta rapeutta ja maukkautta myös makeaan piirakkaan? Muusijauhe on myös siitä kätevä, että pitkään säilyviä muusipusseja löytää usein kuivakaapin perukoilta. Jos kaapin kätköistä löytyy myös säilykehedelmiä, vierasvara on jo melkein valmis!

Tämä aprikoosipiirakka saa lisämakeutta itse keitetystä pikakinuskista. Älä keitä kinuskia pidempään kuin 10 minuuttia, jotta se säilyy juoksevana. Äläkä luovuta, jos kaappiin unohtunut fariinisokeri on ehtinyt kovettua, sillä palautat sen pehmeäksi laittamalla fariinisokerin hetkeksi mikroaaltouuniin.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aprikoosipiirakka

8 annosta

Valmistusaika 35 minuuttia

 

Pohja

150 g pehmeää voita

1 ½ dl sokeria

2 kananmunaa

1 pss (noin 105 g) muusijauhetta (esimerkiksi Mummon Muusi)

(ota sivuun 2 rkl muruseosta varten)

2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

Täyte

1 tlk aprikooseja (noin 400 g/200 g) sokeriliemessä

Muruseos

50 g pehmeää voita

2 rkl muusijauhetta

3 rkl vehnäjauhoja

3 rkl sokeria

Kinuski

2 dl kuohukermaa

2 dl fariinisokeria

¼ tl suolaa

 

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja kääntele taikinaan.
  3. Painele taikina (jauhotetuin sormin) voideltuun (halkaisijaltaan 28 cm:n) vuokaan.
  4. Valuta aprikoosit sokeriliemestä ja lado piirakanpohjan päälle.
  5. Nypi muruseoksen ainekset ja ripottele täytteen päälle. Paista piirakkaa noin 25 minuuttia.
  6. Mittaa sillä aikaa kinuskikastikkeen ainekset kattilaan. Keitä keskilämmöllä 10 minuuttia koko ajan sekoittaen. Kaada kulhoon jäähtymään ja kiinteytymään. Jääkaapissa kinuski jäähtyy nopeammin. Tarjoa piirakan kanssa.

 

Resepti: Krista Kupariharju, Me Naiset

Sisältö jatkuu mainoksen alla