Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Soppa365
Haarukka kouraan! Rucola-juustopasta on parhaimmillaan höyryävän kuumana.
Haarukka kouraan! Rucola-juustopasta on parhaimmillaan höyryävän kuumana.

Vain vähän aineksia, mutta sitäkin parempia. Pippurinen rucola sopii täydellisesti klassisen juustopastan makuihin.

Oletko sinäkin hurahtanut cacio e pepe -pastaan? Roomalaisessa klassikkopastassa on intensiivinen maku ja koukuttavan kermainen koostumus. Sen salaisuus piilee pecorino-juuston ja paahdettujen mustapippurien yhdistelmässä. Paljon muuta ei pastaan tarvitakaan, sillä kastike valmistuu liuottamalla hienoksi raastettu juusto pariin desilitraan kiehuvan kuumaa pastan keitinvettä.

Tässä rucola-juustopastassa hyödynnetään cacio e pepen ideaa, mutta mustapippuria käytetään hieman säästeliäämmin. Sen sijaan mukana on runsaasti rucolaa, jonka pippurinen maku sopii pastaan erinomaisesti.

Pasta on parhaillaan juuri valmistettuna ja höyryävän kuumana, ennen kuin spagetti on ehtinyt imaista kastikkeen lautaselta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rucola-juustopasta

4 annosta

20 min

200 g pecorinojuustoa

1 rkl suolaa

400 g spagettia

1 tl mustapippuria myllystä

25 g voita

2–3 dl pastan keitinvettä

50 g rucolaa

  1. Laita pastavesi kiehumaan. Raasta juusto raastimen hienolla terällä.
  2. Suolaa vesi ja keitä pasta. Kun pastan keittoaikaa on jäljellä kaksi minuuttia, sulata voi pannulla. Lisää mustapippuri ja paista sitä voissa.
  3. Ota 3 dl keitinvettä talteen ja valuta pasta. Lisää pannulle pasta ja 1 dl keitinvedestä. Lisää juustoraaste kolmessa erässä voimakkaasti sekoittaen. Juuston tulee sulaa ja muodostaa veden kanssa kastike. Lisää keitinvettä, kunnes pasta on kosteaa, mutta ei vetistä.
  4. Sekoita rucola pastan joukkoon ja tarjoa heti.

Resepti: Riikka Väliahde, Me Naiset

Sisältö jatkuu mainoksen alla