Munakoisopizza on Virpin kotona yleisin arkiruoka. Kuva: Virpi Mikkonen / Kiitos hyvää pikaruokaa. Vanelja.com.
Munakoisopizza on Virpin kotona yleisin arkiruoka. Kuva: Virpi Mikkonen / Kiitos hyvää pikaruokaa. Vanelja.com.

Näihin helppoihin kasvispizzoihin ihastut varmasti!

Munakoisopizzat

Yhdelle tai kahdelle

Valmistusaika 25 min

1 iso munakoiso

1 rkl oliiviöljyä

mustapippuria

suolaa

kuivattuja yrttimausteita tai oreganoa

Täyte

tomaattikastiketta tai -pyreetä

½ sipuli

kirsikkatomaatteja

noin 2 dl luomumozzarellaa

tuoretta basilikaa

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa munakoiso noin 1 cm:n paksuisiksi siivuiksi pituus- tai poikkisuunnassa. Sivele munakoisoviipaleiden päälle oliiviöljyä ja mausta pippurilla, suolalla ja haluamillasi yrttimausteilla.

2. Paista noin 15 minuuttia, kunnes munakoisot alkavat hieman pehmetä. Kuori ja silppua sipuli, viipaloi kirsikkatomaatit. Nosta uunista ja lisää pinnalle tomaattipyree, sipulisilppu, kirsikkatomaatit ja juusto.

3. Paista vielä noin 5 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Ota uunista ja revi pinnalle tuoretta basilikaa. Tarjoa ja nauti!

Resepti Kiitos hyvää pikaruokaa -kirjasta.