Munakoisopizza on Virpin kotona yleisin arkiruoka. Kuva: Virpi Mikkonen / Kiitos hyvää pikaruokaa. Vanelja.com.
Munakoisopizza on Virpin kotona yleisin arkiruoka. Kuva: Virpi Mikkonen / Kiitos hyvää pikaruokaa. Vanelja.com.

Näihin helppoihin kasvispizzoihin ihastut varmasti!

Munakoisopizzat

Yhdelle tai kahdelle

Valmistusaika 25 min

1 iso munakoiso

1 rkl oliiviöljyä

mustapippuria

suolaa

kuivattuja yrttimausteita tai oreganoa

Täyte

tomaattikastiketta tai -pyreetä

½ sipuli

kirsikkatomaatteja

noin 2 dl luomumozzarellaa

tuoretta basilikaa

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa munakoiso noin 1 cm:n paksuisiksi siivuiksi pituus- tai poikkisuunnassa. Sivele munakoisoviipaleiden päälle oliiviöljyä ja mausta pippurilla, suolalla ja haluamillasi yrttimausteilla.

2. Paista noin 15 minuuttia, kunnes munakoisot alkavat hieman pehmetä. Kuori ja silppua sipuli, viipaloi kirsikkatomaatit. Nosta uunista ja lisää pinnalle tomaattipyree, sipulisilppu, kirsikkatomaatit ja juusto.

3. Paista vielä noin 5 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Ota uunista ja revi pinnalle tuoretta basilikaa. Tarjoa ja nauti!

Resepti Kiitos hyvää pikaruokaa -kirjasta.

Tässäpä herkku, joka hiljentää vaativammankin makeanhimon. Överiletut silataan vielä sitruunatahnalla ja kermavaahdolla. 

Suklaaletut ja vaahtokarkkeja

Noin 10 kpl

Noin 1 tunti

Taikina:

3 munaa

½ dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

½ dl kaakaojauhetta

3 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

5 dl piimää

½ dl sulatettua voita

4–6 rkl voit tai margariinia paistamiseen

Lisäksi:

Lemon curd -tahnaa

Vaahtokarkkeja

Mansikoita

Kermavaahtoa

1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhot ja piimä. Sekoita tasaiseksi, paksuksi taikinaksi. Lisää lopuksi sula, jäähtynyt voi.

2. Kuumenna pieni blinipannu tai perinteinen lettupannu. Sulata noin ruokalusikallinen rasvaa pannulla ja kaada taikinaa parin sentin paksuudelta. Paista 3–5 minuuttia, niin, että lettu hieman turpoaa ja paistuu. Käännä letut ja paista vielä 2–3 minuuttia.

3. Tarjoile letut sitruunatahnan, vaahtokarkkien ja mansikoiden kanssa. Lisää halutessasi letuille vielä kermavaahtoa.

Makkaratikut aikuiseen makuun voi paistaa grillin sijaan myös takassa tai uunissa. 

Makkaratikku

6 annosta, noin 20 min

Tarvitset

1 tlk (240 g) croissant-taikinaa (esim. Danerolles)

6 grillimakkaraa

20 lehteä salviaa

6 rkl maalaissinappia (esim. Dijon)

Kastike

2 dl ketsuppia

1 dl majoneesia

1 oksa rosmariinia

1 tl chiliä

  1. Avaa taikinapurkki pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä taikina ja leikkaa kuuteen osaan katkoviivojen mukaan. Leikkaa makkaraan viillot. Irrota salvian lehdet.
  2. Sivele taikinapalojen pintaan sinappia ja paina sinapin päälle 4 salvianlehteä. Kääri taikina napakasti makkaran ympärille ja paina grillitikku makkaran läpi.
  3. Grillaa hiilloksella tai grillissä. Voit kypsentää myös 200 asteisessa uunissa 15–18 minuuttia.
  4. Tee kastike ja tarjoile tuoreiden makkaratikkujen kanssa.