Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Soppa365
Nuudelikulhon kruunaa pehmeäksi keitetty kananmuna.
Nuudelikulhon kruunaa pehmeäksi keitetty kananmuna.

Tässä täsmäohje herkulliseen ja nopsaan nuudelikulhoon! Paistettujen sienten, riisiviinietikan ja inkiväärin yhdistelmä tekee mausta koukuttavan.

Ramenista tulee mieleen kuuma, umaminen nuudelikeitto. Älä sekoita tätä kulhoruokaa siihen! Maku on tosin yhtä herkullinen, mutta lientä ei ole lainkaan, sillä se valutetaan pois ennen kuin nuudelit lisätään muihin aineksiin.

Liemettömyytensä ansiosta tämä ramen-kulho sopii vaikka evääksi. Se maistuu nimittäin sekä vastavalmistettuna, että haaleana tai jääkaappikylmänä.

Ideana on sekoittaa keitetyt nuudelit pannulla paistettujen sienten ja kevätsipulien joukkoon. Päälle valutetaan tuoreesta inkivääristä, soijakastikkeesta ja riisiviinietikasta sekoitettu kastike. Sen ansiosta kulhoruoka on täynä makua ja ainekset pysyvät ihanasti irrallaan toisistaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ramen-kulho ja inkiväärikastike

2 annosta

15 min

7 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

2 kevätsipulin vartta

100 g siitakesieniä

100 g sokeriherneitä

100 g munanuudeleita

Inkiväärikastike

2 rkl soijakastiketta

1 rkl riisiviinietikkaa

1 rkl inkivääriraastetta

ripaus sokeria

Lisäksi

2 keitettyä munaa

öljyä paistamiseen

  1. Kuumenna kattilassa vesi ja lisää liemikuutio. Viipaloi kevätsipulit ja siitakesienet. Paista sipuleita, sieniä ja sokeriherneitä pari minuuttia öljyssä kuumalla pannulla.
  2. Kypsennä nuudelit kasvisliemessä. Valuta hyvin ja sekoita sipulin, sienten ja sokeriherneiden joukkoon. Jaa seos kahteen kulhoon.
  3. Sekoita kastikkeen aineet ja lusikoi kastike kulhoihin. Viimeistele keitetyillä munanpuolikkailla.

Resepti: Raisa Laine, Sport

Sisältö jatkuu mainoksen alla