Kuva Pia Inberg
Kuva Pia Inberg

Sekoita pieni määrä jauhoja ja hiiva keskenään. Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Lisää veteen jauhoseos ja suola. Lisää myös hunaja ja öljy. Alusta loput jauhot ja hiutaleet vesi-jauhoseokseen. Peitä kulho tuorekelmulla ja kohota tunnin ajan. Kumoa taikina uunipellille, peitä liinalla ja kohota vielä 30 minuuttia.

Sivele leipä oliiviöljyllä. Viipaloi omenat päälle. Ripottele pinnalle ruokosokeria ja rosmariinia. Kypsennä 175 asteessa noin 25 minuuttia. Focaccia on parhaimmillaan samana päivänä syötynä.

Resepti

Annoksia:
16
Vaikeustaso:
Helppo

Valmistusaika: noin. 2 tuntia 30 minuuttia

Resepti

7
dl
vehnäjauhoja
1
ras
kuivahiivaa
4
dl
vettä
1
tl
suolaa
1
rkl
hunajaa
oliiviöljyä
1
dl
hiivaleipävehnäjauhoja
1
dl
kaurahiutaleita

Voiteluun

oliiviöljyä

Pinnalle

2
kpl
isoa omenaa
2
rkl
ruokosokeria
1
ras
rosmariinin lehtiä